Venter mye regn langs kysten og snø på Gautefall

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ventet mye regn over Sør-Norge i morgen, og i fjellet kan nedbøren komme som snø...

DEL

– Været i dag blir ganske bra, men i natt kommer det inn et lavtrykk fra sør som trekker nordover. Det vil gi nedbør i hele Sør-Norge, og den vil komme som snø på store deler av Sørlandet, Østlandet og helt opp til Trøndelag, sier meteorolog Magni Svanevik ved Vervarslinga for Nord-Norge til yr.no.

Regn, sludd og snø

For Telemark sin del er det tirsdag ventet bris mellom sørøst og nordøst, liten kuling på kysten. Regn, sludd og snø i indre og høyereliggende strøk.

I Kragerø meldes det opp mot 15 sekundmeter vind fra nord-nordøst natt til tirsdag, og det skal regne en god del fra nmandag ettermiddag og det meste av tirtsdagen.

I fjellet lyder tekstvarselet øst og sørøst liten og til dels stiv kuling utsatte steder, om kvelden frisk bris. Sludd og snø, mest nedbør i sørlig og østlige områder.

På Gautefall varsles det snøfall natt til tirsdag, og det er ventet at gradestokken vil synke til minus én grad på morgenkvisten.

Snøgrensen 200 til 400 meter

Ifølge Meteorolog Svanevik vil snøgrensen strekke så langt ned som til 200 til 400 meter.

– Vi er litt usikre på hvor snøen vil legge seg på veiene, men det er uansett ikke snakk om mange centimeterne, bortsett fra i fjellet, sier Svanevik.

Det dårlige være vil fortsette onsdag med mer regn og sludd og snø i indre strøk og i fjellet.

Artikkeltags