OBS-varsel: I morgen kan det bli svært skumle kjøreforhold

Foto:

Regn som fryser på bakken kan skape trøbbel i trafikken mandag morgen.

DEL

Meteorologisk institutt har søndag valgt å gå ut med et OBS-varsel for mandag formiddag. Varselet gjelder for Telemark, Aust-Agder, Vestfold og Østfold.

– Mandag er det fare for regn som fryser på bakken i sørlige strøk. Vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser. Bruk dekk som passer forholdene, lyder varselet.

Akkurat hvordan været slår ut mandag morgen er fortsatt noe usikkert. Det er meldt om snøvær over store deler av Telemark søndag ettermiddag og kveld, og dette snøværet er ventet å fortsette også mandag morgen. Men temperaturen er ventet å ligge like rundt 0 grader, og dermed kan nedbøren også falle som regn mandag morgen. Risikoen er størst i de kystnære strøkene.

– Prognosene er at det blir snøvær. Det begynner tidlig søndag og slutter tidlig mandag. Kysten ser foreløpig ut til å få mest, men det blir også en del i midtre og øvre del av Telemark. Nær kysten blir det også mye vind, kanskje opp mot liten kuling og en temperatur på litt under null grader, opplyste meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til TA lørdag.

Selv om det synes langt unna nå, vil våren naturligvis komme. Men årets vinter innebærer en reell fare for vårflom når smeltingen først slår inn.

– Når våren kommer sent, har den noen ganger lett for å komme brått også. Da kan det fort bli utfordrende med tanke på snøsmeltingen. Når det nå også ligger vesentlig mer snø enn normalt er det absolutt indikasjoner på at det kan bli vårflom. Det verste scenario er om det også blir mye regn, påpeker meteorologen.

Artikkeltags