Nå blir det totalt vanningsforbud i Kragerø

Grunnet lite nedbør, høyt vannforbruk og lavt nivå i vannkildene innføres det vanningsforbud for private og bedrifter.

DEL

For å opprettholde god vannberedskap er det inntil videre forbudt å bruke hageslange, dryppslange, spreder og annet vanningsutstyr til vanning og vasking som krever større mengder vann. Forbudet gjelder også fylling av bassenger og lignende. Vanning med kanne og bøtte er lov, opplyser Kragerø kommune i en pressemelding.
 

- Unntatt fra forbudet er de som livnærer seg av mat, dyr, planter, jordbruk og lignende samt firmaer som utfører bil- og husvask og lignende. Også disse næringene ber vi om å utøve forsiktighet med vannforbruket og begrense det til et minimum. Kommunene pålegger ikke vaskehaller å stenge bilvask. Men vi oppfordrer innbyggere til å ikke vaske bilen nå, sier Andreas Tengelsen, virksomhetsleder for vann, avløp og renovasjon i Kragerø kommune.

Forbudet skal sikre stabil vannforsyning til alle som får vann fra Grøtvann vannbehandlingsanlegg, og sørge for god kapasitet dersom det skulle oppstå branner.

- Vi oppfordrer alle innbyggere til å redusere vannforbruket og ta vare på det vannet vi har. Ikke la vannet renne unødvendig! Forbudet gjelder til nytt varsel blir gitt via SMS, kommunens hjemmeside og facebook, sier Tengelsen.

Artikkeltags