Her er telleinnspurten i gang: - Vi er godt i rute

Tirsdag formiddag er fintellingen godt i gang på Kragerø rådhus. Fortsatt er det noe som gjenstår, men de tre som jobber med stemmene forteller at de har god kontroll.

DEL

– Vi gjorde noe fintelling i går også, sier Lisa Ehnebom.

Ved hjelp av en skanner telles alle stemmene, og ved hjelp av et datasystem følger de tre tellerne med på at maskinen gjør alt riktig. Ehnebom forteller at de ikke har hatt noen avvik, og at det er få stemmer som er ugyldige.

– Vi får jo inn noen uten stempel, og noen stemmer på partier som ikke har liste i Kragerø, men det er ikke så mange, sier hun.

Ikke stort utfall

Forhåndsstemmer som er avgitt i andre kommuner har kommet inn, og dermed kan de gjøre et utslag på valgresultatet. Ehnebom forteller imidlertid at det sannsynligvis ikke vil gjøre det største utfallet.

– Der det kanskje kan gjøre et utfall er der MDG mangler om lag 70 listestemmer for å ta et mandat fra Arbeiderpartiet, men så er Ap det største partiet, så det er ikke godt å si, sier hun.

Jorunn Tisjø er en av dem som sitter og teller stemmer tirsdag formiddag. Mens hun sitter og registrerer konvoluttene med forhåndsstemmer, forteller hun at det er noe som skiller seg ut med dem.

– Det er mange unge. Det kan være for eksempel de som studerer i andre byer, sier hun.

Til tross for at valgfunksjonærene i de forskjellige kretsene har oppfordret velgerne til å også stemme på fylkestingsvalget, forteller Ehnebom at hun har et inntrykk av at det fortsatt er mange som ikke gjør det.

Hun sier at sedlene til fylkestingsvalget skal leveres til Horten der de blir talt opp.

Bretter ulikt

Om det er flere eller færre såkalte rettinger ved årets valg, er vanskelig å si før valget er klart. Tellerne har imidlertid et foreløpig inntrykk av at det var flere som valgte å krysse av og legge til slengere ved forrige kommunevalg.

Stein Ove Sannes jobber også på spreng tirsdag formiddag for å få alt klart til tidsfristen. Han forteller at en av utfordringene er at folk bretter sedlene ulikt, og at det kan by på problemer for skanneren.

– I går hadde vi to på jobb bare for å brette ut, men det har gått veldig greit i år. Vi har ingen avvik, og vi har vel vært borti større problemer, sier han.

Klokka 20.00 i kveld er det møte i valgstyret, og da skal alt være klart. Ehnebom forteller at de er godt i rute.

– Jeg tror vi har god kontroll, sier hun.

Artikkeltags