Gå til sidens hovedinnhold

Dykkere fra Kragerø deltar i søk i Seljordsvannet

Artikkelen er over 4 år gammel

Dykkere fra Kragerø er hentet med ambulansehelikopter for å delta i søket som pågår i Seljordsvannet.

- Dykkere fra Oslo, Kragerø og Arendal er i vannet og søker, sier beredskapsleder i Østre Agder brannvesen, Hans Henrik Bakke, til Varden.

To av de tre som var savnet etter at en åpen båt med fem elever og en lærer kantret i Seljordsvannet torsdag ettermiddag, er funnet. Tilstanden er ikke kjent.

– De involverte er fra en skole i Telemark. Vi jobber med kartlegging og varsling, sier operasjonsleder Jan Olav Jansen hos politiet i Skien til NTB.

Les også

To omkommet – omfattende søk etter savnet

 

Den første av de tre savnede ble funnet ved 15-tiden. Denne personen er fløyet til sykehus i Oslo. Ved 16.30-tiden ble ytterligere en person funnet. I alt er to personer fløyet til Rikshospitalet.

Seks om bord

Klokken 15.25 meldte Hovedredningssentralen for Sør-Norge overfor VG at en person er funnet og at det foregår livreddende førstehjelp på stedet.

– Seks personer var ute i en åpen båt som kantret. Vi får opplyst at det trolig er én lærer og fem elever, sier vakthavende redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Båten skal ha kantret ved Vesleøy i nærheten av Manheimstrondi , opplyser operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Sør-Øst politidistrikt.

Det er ukjent hvorfor båten kantret, men det skal blåse kraftig på vannet. Båten skal ha veltet mellom Vesleøy og Storøy.

Tre helikopter

Tre personer ble reddet opp etter kort tid, men det ble iverksatt leteaksjon etter de andre.

De tre som kom seg i land, er sendt til legevakten for sjekk.

Mannskaper fra politiet, tre helikopter og dykkere fra Røde kors jobber nå på stedet.

Ingen av de seks personene om bord i båten skal hatt på seg redningsvest, opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

Kriseberedskap

Seljord kommune har samlet kriseledelsen og er i beredskap som følge av ulykken.

– Vi følger leteaksjonen tett. Brann- og redningspersonell fra kommunen er på plass, og Seljord Røde Kors er involvert. Fra kommunens side har vi samlet kriseledelsen, og vi vil fortløpende vurdere ytterligere tiltak utover dagen, sier ordfører Halfdan Haugan i Seljord kommune til NTB i 15.30-tiden torsdag.

Kommentarer til denne saken