Slik skal begravelsene etter Rjukan-ulykken foregå

Minnested: Ordfører Jone Blikra i samtale med Lise-Ann Irgens Jørgensen i trappa på Jens Lauersøns plass. Her har folk lagt ned blomster og tent lys for å minnes de som omkom i den tragiske ulykken.

Minnested: Ordfører Jone Blikra i samtale med Lise-Ann Irgens Jørgensen i trappa på Jens Lauersøns plass. Her har folk lagt ned blomster og tent lys for å minnes de som omkom i den tragiske ulykken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunen og politiet vil hjelpe til under begravelsene i Kragerø kirke tirsdag, torsdag og fredag.

DEL

– Det er en del logistikk både i forkant og under begravelsene denne uka, forteller ordfører Jone Blikra.

Han regner med at mange vil møte opp og delta i begravelsene.

Avsluttes i Kirken

– Det er satt opp noen «kjøreregler» i forbindelse med begravelsene. Deler av Kirketomta vil bli stengt for vanlig parkering tirsdag, torsdag og fredag. Kun den nærmeste familien kan parkere på Kirketomta i nærheten av kirken. Øvrige blir oppfordret til å parkere i Byfjellet, Stilnestangen eller andre hensiktsmessige steder, opplyser ordføreren.

Når det gjelder selve begravelsene, åpner kirkedørene klokken 10.30 for den nærmeste familien. Alle andre kan gå inn i kirken klokken 10.45. Seremonien ved to første begravelsene tirsdag og torsdag blir avsluttet i kirken.

– Når det gjelder dobbeltbegravelsen torsdag, vil Metodistkirken være åpen. Hvis ikke alle får plass i kirken, som har om lag 500 sitteplasser, kan man benytte seg av tilbudet i Metodistkirken. Lyd og bilder overføres, slik at man kan følge begravelsesseremonien.

Fredagen blir spesiell

– Fredag må vi gjøre noen grep, for begravelsen til Henning Bentsen blir spesiell og det er ventet at mange vil følge. Også da vil Metodistkirken være åpen. Samtidig blir det satt ut stoler på Kirketomta og folk kan følge seremonien på en storskjerm, forteller Blikra videre.

Etter begravelsen blir kisten kjørt i kortesje på hovedveien til kirkegården på Kalstad, hvor det hele avsluttes.

– De som ønsker å følge Henning til hans siste hvilested på Kalstad kan parkere utenfor Rema 1000. Her vil politiet hjelpe til med det trafikale, sier ordføreren.

Det henstilles til de som møter fram om ikke å kondolere før seremonien i kirken. Etter begravelsen fredag blir det et åpent minnesamvær på Stopp en halv og på Jensemann.

Det vil i forbindelse med Henning «Dose» Bentsens bortgang bli opprettet et minnefond som vil årlig dele ut en pris til kulturelle formål.

Skienskvinnen Wenche Kise, som omkom sammen med de fire kragerøborgerne, bisettes fra Gjerpen kirke onsdag klokken 13.00.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken