Sjelevennene tok farvel

Berit Bjørnsen og Jan Bjørndal ble stedt til siste hvile. Prost Bente Modalsli foresto jordpåkastelse.

Berit Bjørnsen og Jan Bjørndal ble stedt til siste hvile. Prost Bente Modalsli foresto jordpåkastelse. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Familie karakteriserte Berit Bjørnsen og Jan Bjørndal som sjelevenner. I dag tok familie, venner og kjente et siste farvel med paret.

DEL

Berit Bjørnsen og Jan Bjørndal var to av fem som omkom i den voldsomme trafikkulykken på Rjukan søndag 2. september. Bjørnsen og Bjørndal var samboere og i dag ble de stedt til sin siste hvile.

– De var nært knyttet sammen i livet og inn i døden, sa forrettende prost Bente Modalsli da en fullsatt Kragerø kirke tok avskjed med de to.

Forskjellig livssyn

Bjørndal og Bjørnsen var knyttet sammen, men hadde ulik forankring når det gjaldt livssyn. Bjørnsen var humanetiker, mens Bjørndal bekjente seg til den kristne tro. Dette kom til syne da Erik Hofsten holdt talen for Bjørnsen. Han fortalte om hennes liv og levnet, om utdannelse og hobby.

– Hun var en strikkeglad sydame, sa han og kom med følgende oppfordring:

– Ta vare på minnene og hverandre.

Musikalsk avskjed med eget band, «Bent Henningz». Ole Jacob «Baker`n» Andreassen (fra venstre), Arne Astad, Geir Pedersen, Øystein Heia, Tor Egil Syvertsen og Terje «Trønder» Johannessen. Jan Bjørndal spilte bass i bandet.

Musikalsk avskjed med eget band, «Bent Henningz». Ole Jacob «Baker`n» Andreassen (fra venstre), Arne Astad, Geir Pedersen, Øystein Heia, Tor Egil Syvertsen og Terje «Trønder» Johannessen. Jan Bjørndal spilte bass i bandet. Foto:

– Jan var en glad gutt, glad i musikk, en hederskar på alle måter, slo prost Bente Modalsli fast. Han vil bli dypt savnet av mange musikkvenner.

Bjørndal flyttet til Kragerø for seks, sju år siden og da skal han ha uttalt til barna sine:

– Det var som å komme hjem.

Musikalsk avskjed

Bjørndal var fast inventar i dansebandet «Bent Henningz», og hans musikkvenner tok et musikalsk farvel med bassisten sin. «Bent Henningz» som består av Geir Pedersen, Øystein Heia, Ole Jacob «Baker'n» Andreassen, Tor Egil Syvertsen og Terje «Trønder» Johannessen, var forsterket med Arne Astad for anledningen. Blant de siste musikalske hilsen var «If you don't know me by now», «Mykje lys og mykje varme», «Summertime» med flere.

Bent Henningz framførte "Summertime" i begravelsen til Jan Bjørndal og Berit Bjørnsen. Video: Per Eckholdt

Stine Barland Thorsen (solist) og Sven-Olav Sørdalen (piano) framførte «He ain't heavy, he's my brother».

Det var en fullsatt Kragerø kirke med nær familie og venner fra Horten og familie, venner og bekjente fra Bjørnsens hjemby, Kragerø, som tok et siste farvel med «sjelevennene».

– Sorgen er tung å bære, vi trenger medvandrere i sorgens landskap, avsluttet Bente Modalsli, før det var rosepålegging og jordpåkastelse.

Artikkeltags