I NATT: Fyllekjøring i "hele" fylket. – Skremmende

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: Politiet har hatt nok å gjøre i natt.

DEL

(Telemarksavisa) Sommer, ferietid og fint vær gjør at mange nyter julidagene. Det blir fort en fest, men dessverre er det dem som drar det for langt. I fylket i natt, fra Kragerø til Seljord, er flere tatt for fyllekjøring.

– Dette er ikke er uvanlig nå som det er ferietid. Folk drikker gjerne mer alkohol enn normalt fordi de skal kose seg. Det er ikke bra, forteller Erik Gunnerød, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt.

– Skremmende

Klokken 00:34, ble en mann stoppet på vannet i Kragerø. Båtføreren i 30-åra blåste til over lovlig verdi. Sak opprettes, melder politiet på Twitter.

I tidsrommet fra klokken fire fredag ettermiddag, fram til 03.00, natt til lørdag, holdt politiet kontroll av båtførere i Kragerøskjærgården. Her ga de ett forelegg for fart. Tre båtførere hadde en promille over lovlig verdi, og sju båtførere hadde promille, men under lovlig verdi.

– Sist vi hadde kontroll der, for bare en uke eller to siden, ble seks eller sju båtførere tatt med for høy promille. Dessverre virker det som enkelte føler at de kan drikke mer når de kjører båt, sier Gunnerød.

Båtførerne med for høy promille ble anmeldt. Det var totalt 50 båter som ble kontrollert.

– Det er litt høyere promillegrense til sjøs enn på bil, men likevel virker det som folk føler at det er mer greit å kjøre båt med promille. Det er skremmende, sier Gunnerød.

Mopedist og bil

Det var ikke bare i Kragerø det var fyllekjørere i natt. Klokken 00:18 ble en mopedfører i Seljord stoppet for kontroll. Sjåføren var påvirket av alkohol over lovlig verdi og måtte avgi blodprøve.

Noen timer senere i Porsgrunn ble en ny mopedist kontrollert. Kvinnen i 30-åra kjørte på Hydroveien like etter klokken tre da politiet stoppet henne. Hun var mistenkt for å kjøre alkoholpåvirket og måtte testes. Sak opprettes, melder politiet.

I Skien, klokken 04:20, ble en mann i 20-årene stoppet. Sjåføren ble mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand og måtte ta blodprøve. Han ble også anmeldt for å kjøre uten gyldig førerkort.

Artikkeltags