Kragerø Speidergruppe med gruppeleder Steinar Brogeland i spissen ønsker å invitere med seg politikere fra Kragerø til en natt utendørs i Studsdalen lørdag.

– Det er veldig viktig at politikerne blir med, hvis de ønsker å vise at Kragerø skal fremme friluftslivet, sier Brogeland.

– Viktig at folk kommer seg ut

«En natt i Studsdalen» arrangeres i forbindelse med friluftslivets uke på nasjonal basis. Arrangementet er kostnadsfritt, med mindre en ønsker å leie telt, opplyser Brogeland.

– Det er viktig at folk kommer seg ut, mener gruppelederen.

På lørdag fra klokka 15 vil det bli holdt diverse aktiviteter som rappellering, øving med livlinje og lek med kart og kompass.

– Det er et veldig sosialt arrangement som skal være for alle. Den yngste som noen gang har vært med var to år gammel, sier Brogeland.

Flest mulig politikere

Gruppelederen forteller at han har lagt igjen brosjyrer på Rådhuset i håp om at det vil vekke politikernes interesse.

– Vi håper på en del politikere, sier han.

Bakgrunnen for å invitere med seg politikerne går tilbake til 2012, da Kragerø kommune ikke ønsket å delta i framtidig friluftsråd for Grenland, men i stedet benytte egne ressurser. 25. januar 2018 ble Kragerø kommune på nytt invitert til medlemskap i Grenland Friluftsråd, men også da ble det sluttet et vedtak om å ikke delta.

Brogeland mener at Kragerø Speidergruppe tar saken i egne hender og inviterer til naturopplevelser i et sentrumsnært område.

– Det er en fin måte å få overnatte i naturen på, i tillegg til at Studsdalen er såpass sentrumsnært, mener han.