Strømbrudd på Levangsheia i natt

Natt til tirsdag måtte Kragerø Energi sette mannskaper i sving for å lokalisere feilen. Årsaken var et lokalt fasebrudd på strømlinja.

DEL

Strømmen ble plutselig borte i de fleste husstander i både Levangsheia- og Portør-området klokka 03.30 natt til tirsdag. Kragerø Energi var raskt ute med å opplyse om avviket på sine nettsider, og satte mannskaper på saken.

- Vi jobber med å utbedre feilen. (...) Anleggene må betraktes som spenningsførende i utkoplingsperioden, het det i en driftsmelding på dette tidspunktet.

Halvannen time senere, klokka 05.00, skulle strømmen være delvis tilbake.

- Men området fra Myra ut mot Skjørsvik/Rapen har fremdeles strømbrudd, står det i en ny driftsmelding.

Strømmen tilbake på morgenkvisten

Per klokka 09.30 skal samtlige berørte husstander ha fått tilbake strømmen. Strømselskapet oppfordrer kundene sine til å sjekke egne brytere og sikringer dersom en fortsatt mangler strøm. Om dette er i orden og strømmen likevel uteblir, skal en kontakte dem.

Lokalt fasebrudd

Daglig leder Geir Elsebutangen i Kragerø Energi opplyser til KV tirsdag formiddag at et fasebrudd var årsaken til strømbruddet.

- Det var et lokalt fasebrudd på linja der ute. Det kan være flere årsaker til at dette oppstår, men nøyaktig hva, vet jeg ikke, forteller Elsebutangen.

Artikkeltags