- Spar på strømmen

BRANN: Etter trafobrannen mandag er det satt inn et strømaggregat på Tåtøy, men kapasiteten er begrenset.

BRANN: Etter trafobrannen mandag er det satt inn et strømaggregat på Tåtøy, men kapasiteten er begrenset. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kragerø Energi oppfordrer folk på Tåtøy til å spare på strømmen.

DEL

Etter at det brant i en transformatorstasjon på Tåtøy i går ettermiddag, har Kragerø satt inn et strømaggregat for å sikre strømforsyning på øya. Men aggregatet har begrenset kapasitet, og energiselskapet oppfordrer derfor folk på Tåtøy til å være varsomme med strømbruken.

- Vi henstiller alle til varsom bruk av strøm. At de som har mulighet, fyrer med ved og slår av unødvendige varmekabler. For at dette skal fungere, må alle bruke så lite strøm som mulig, skriver Kragerø Energi på sin nettside.

Færre uten strøm

Mandag morgen rapporterte Kragerø Energi at 280 husstander fortsatt var uten strøm etter helgens snøvær. Mandag kveld var dette antallet redusert til 45. Disse abonnentene holder i hovedsak til på Tåtøy og langs Vestbygdlinja i Sannidal (Bråtvannsdalen, Sundbø, Stene, Plassen).

Ifølge nettstedet Friifagbevegelse.no fikk Kragerø Energi mandag dispensasjon fra den pågående streiken, til å kalle inn alt av tilgjengelige mannskaper. Selskapet fikk også dispenasjon til å leie inn ekstra arbeidskraft, for å kunne hjelpe flest mulig av dem som hadde mistet strømmen.

Ifølge Varden var det ikke alle av de streikende montørene som ønsket å stille på jobb da dispenasjonen var gitt.

- Vi kan ikke beordre noen, sier administrerende direktør Geir Elsebutangen til avisa.

Artikkeltags