– Ja, streikeviljen er på topp, bekrefter hovedtillitsvalgt Jan Harry Larsen.

Det samme sier Ole Andreas Randahl og Malene Nygaard, som torsdag satt streikevakt utenfor Kragerø Energis lokaler på Bråten.

– Vi har streikevakter på to timer hver, så dette er min tredje vakt denne uka, opplyser Nygaard.

Åtte dispensasjoner

Det er de lokalt ansatte som er organisert i EL og IT Forbundet som har streiket siden forrige fredag. Forbundet trappet opp streiken med 14 nye selskaper og ytterligere 286 ansatte fra i går morges.

Dermed har forbundet til sammen 502 medlemmer i 30 ulike selskaper ute i streik. Konflikten mellom EL og IT Forbundet og KS Bedrift dreier seg først og fremst om avspaseringsordningen til beredskapsvaktene i kraftsektoren.

– Så langt har vi fått åtte søknader om dispensasjoner for å kunne rette feil. Alle er innvilget, men noen av dem bare delvis, sier Henning Øygarden i streikekomiteen ved EL og IT forbundet.

Liv og helse

Han understreker at alle dispensasjoner som gjelder liv og helse vil bli innvilget med en gang, mens en «vanlig» husstand vil måtte vente lenger.

– Vi har to ansatte til å rette alle feil, så kundene må beregne lengre tid før de får strømmen tilbake etter strømbrudd, sier Øygarden.

I tillegg til de to montørvaktene så går beredskapsvakten til Kragerø Energi som vanlig.

Roser kundene

– Den viktigste dispensasjonen vi har fått, er for å rette feil etter strømbruddet ved Portør i helga. Da var rundt 20 stykker uten strøm en hel helg, sier administrerende direktør Geir Elsebutangen i Kragerø Energi.

Han roser Portør-folket som var uten strøm.

– Det var positivt å møte innbyggere som var så forståelsesfulle i forhold til streiken. Det er betryggende at vi ikke irriterer på oss folk, sier Elsebutangen.

Med noe vindfullt vær den siste uka, har Kragerø Energi-sjefen vært spent på hva som ville dukke opp. Mens nabofylkene hadde flere tusen uten strøm, slapp Kragerø unna.

– Vi har heldigvis vært skånet fra det verste, sier han.

Siden streiken startet har Elsebutangen hatt en mye tettere dialog enn vanlig med Kragerø kommune, for å oppdatere dem på ringvirkningene av streiken.