Restaureringsarbeidet på Stangnes er ferdig

Artikkelen er over 1 år gammel

Et meget omfattende restaureringsarbeid av fiskerhuset på Stangnes er ferdig og skal offisielt åpnes søndag 16. juni.

DEL

Det er snart to år siden restaureringsarbeidet av det tidligere fiskerhuset, nå turisthytta på Stangnes, startet. På høsten i 2017 ble hele huset dekket av et enormt telt slik at arbeidet kunne pågå uavbrutt uansett vær og vind. Håndverkerne fikk stå relativt varmt og tørt gjennom hele restaureringsperioden. Det viste seg imidlertid at skadene på huset var mer omfattende enn man først antok. Det er et møysommelig arbeid som er gjennomført.

Seremoni

– Nå blir det offisiell åpning av det restaurerte huset søndag 16. juni. Dette er en seremoni som er åpen for alle, men i tillegg er det invitert representanter fra Forsvarsbygg, som eier stedet, Miljødirektoratet som har bevilget midlene til renoveringen, Kragerø kommune samt andre spesielt inviterte forteller tidligere leder i Kragerø turlag og ildsjel for restaureringen av huset på Stangnes, Else Bjørg Finstad.

Fiskerhuset er tilbakeført tilnærmet sitt opprinnelige utseende, men det er skiftet ut store bæreelementer, vinduer og annet. Ovnen i stua som var en gave fra Kragerø kommune, er restaurert og satt inn slik at den kan benyttes. Stedet er ikke godkjent for overnatting.

Totalt har restaureringen av huset på Stangnes kostet fire millioner kroner.

Gjenfant mur

– Den senere tid har Per og Kristin Gunstensen og Herman Bottolfs gjort en kjempejobb med å grave grøfter rundt plenen, klippet gress og fjernet busker og kratt. Dermed fant de også igjen murene etter det opprinnelige fjøset. Får vi økonomisk støtte, så håper vi å sette opp et bygg på disse murene og bli et kystledsted, men det blir nok litt fram i tid, fortsetter Finstad.

– Hva med utedassen?

– Vi har planer for det også, vi har noe på gang, sier hun.

Artikkeltags