Brannhelikopter og sivilforsvaret ble sendt til skogbrann - er under kontroll nå

Brannhelikopteret i aksjon.

Brannhelikopteret i aksjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannhelikopteret har gjort en stor jobb på Stabbestad.

DEL

SISTE: Politiet melder at det er kontroll på brannen, og de forlater stedet. Brannvesenet starter etterslukking med bistand av sivilforsvaret.

Det var klokken 11.15, onsdag formiddag, at nødetatene ble varslet om brann i terrenget i ved Bjelkvik på Stabbestad.

Omfanget ukjent

Politi og brannvesen satte kurs mot stedet og det ble bekreftet at det var skogbrann på stedet. Det er foreløpig ikke kjent hvor omfattende brannen skal være, men røyken skal være synlig fra flere steder i Kragerø.

Klokken 12.20 melder politiets operasjonsleder at brannbilene sliter med å ta seg fram til brannstedet. Et brannhelikopter er sendt til stedet, sammen med alt av mannskaper. Sivilforsvaret er også varslet.

- Vi vet enda ikke hvor stort område det er snakk om, vi har ikke hatt nok ressurser. Brannen har oppstått mellom Bjelkvik og sjøen, sier politiets operasjonsleder til TA, som legger til at brannvesnet fikk flere meldinger om brannen.  

Flere hytter i nærheten

Politiets operasjonsleder opplyser at det ligger noen hytter på sjøsiden av brannstedet. Det skal ikke være fare for spredning til disse pr nå, men dette kan endre seg.

– Kragerø Brannvesen har rekvirert våre ferjer i forbindelse med skogbrann. Det vil derfor bli forsinkelser på samtlige ruter med Jesper og Kragerø inntil videre, opplyser Kragerø Fjordbåtselskap på Facebook-sidene sine.

Klokken 13.06 meldte politiet følgende: Brannhelikopter er i full gang med slukking. Slukkingen er konsentrert rundt et begrenset område pr nå. Politibåten er også på plass utenfor Bjelkvik.

Artikkeltags