Her skal seks stormestere i sjakk kjempe om seieren

(Arkivfoto: Per Eckholdt)

(Arkivfoto: Per Eckholdt) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Seks stormestere er blant deltakerne når den internasjonale turneringen Kragerø Resort Chess arrangeres denne uka.

DEL

– Turneringen er allerede etablert som en av de fire største sjakkturneringene her til lands, sier arrangør Truls Jørgensen i Kragerø Sjakklubb.

Det er ventet at rundt 120 sjakkspillere deltar når Kragerø Resort starter opp med første runde onsdag. Det er 50 prosent flere enn den første utgaven av turneringen i fjor.

Hammer høyest ratet

På deltakerlisten er det blant annet seks stormestere, ni internasjonale mestere og 10 andre tittelspillere. 17 utenlandske spillere tar turen for å spille sjakk i Kragerø.

Høyest rating i startfeltet har den norske stormesteren Jon Ludvig Hammer.

– Turneringen består av to grupper. Tittelgruppen, hvor man kan oppnå inntegning til internasjonale titler, har 52 spillere. Fra Telemark deltar stormester Kjetil A. Lie, som vant turneringen i fjor, og de internasjonale mesterne Espen Lie og Magne Sagafoss, forteller Jørgensen.

Turneringen samler for øvrig hele 18 spillere fra Telemark, hvorav åtte fra arrangørklubben Kragerø Sjakklubb og 10 spillere fra Porsgrunn Sjakklubb.

– Einar Frøvik Clausen må regnes som Kragerø Sjakklubbs sterkeste deltaker i turneringen, sier Jørgensen.

Truls Jørgensen. Kragerø Resort Chess 2018

Truls Jørgensen. Kragerø Resort Chess 2018 Foto:

Kan følges på nett

Turneringen på Stabbestad skal spilles over ni runder. Hvert parti er på 90 minutter, pluss 30 sekunder i tillegg per utførte trekk.

– Vi skal sende 24 partier live fra hver av de ni rundene, som kan følges over nettet fra en rekke internasjonale sjakksider, forteller turneringslederen.

Kragerø Resort er i ferd med å bli et velkjent sted i sjakkmiljøet. Ikke minst fordi verdensmester Magnus Carlsen har hatt flere opphold der i forbindelse med VM-forberedelser.

– Magnus Carlsens VM-forberedelser på Kragerø Resort har vært en god markedsføring av turneringen. Men også fjorårets deltakere har spredt mange gode ord om turneringen, sier Jørgensen.

Snart 100 år

Han kan fortelle at Kragerø Sjakklubb feirer sitt 100-årsjubileum neste år, og at Kragerø Sjakklubb ungdom runder 40 år.

– Vi har et godt miljø i klubben, og på treningskveldene møter det vanligvis opp mellom 15 og 20 spillere. Vi har den siste siden fått et internasjonalt miljø, siden flere flyktninger har oppsøkt klubben. Nå har vi spillere fra blant annet Irak, Sudan og Syria, forteller Jørgensen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags