Tar i bruk sosiale medier for å vinne kampen om Sørvisprisen

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå skal det avgjøres. Sport 1 ble klar i første delfinale, og Stopp en halv kapret den andre finaleplassen. Nå tar duoen i bruk alle virkemidler for å gå seirende ut av kampen om årets Sørvispris.

DEL

– Det er to gjengangere og to verdige finalister som møtes i finalen, slår Staale Clamer Gundersen i Sparebanken Sør fast.

Han ser fram til avstemmingsrunden som starter nå, og som skal avgjøre hvem som får den tiende Sørvisprisen i rekken.

Ingen tilfeldighet

I løpet av året har 72 ulike bedrifter blitt lansert som kandidater til den høythengende Sørvisprisen. I forbindelse med de to delfinalene ble det avgitt rekordmange stemmer. For første gang har finalistene til sammen samlet over 1000 delfinalestemmer.

Sport 1 tok seg til finalen på bekostning av Family Fitness og Ole og Tores Rørservice.

Stopp en halv fikk god konkurranse fra Spar Kivle og Bambini barneklær, men gikk seirende ut av den andre delfinalen.

– Det er ingen tilfeldighet at det er Sport 1 og Stopp en halv som møtes i finalen, mener Staale Clamer Gundersen.

– Begge har vært kandidater i flere år. Stopp en halv vant i 2009, mens Sport 1 ikke har gått til topps ennå. Begge har i alle år klart å holde fokus på service, gitt kundene det lille ekstra. Sånt blir satt pris på og lagt merke til, slår Gundersen fast.

– Begge steder har vært synbare og drar kunder, legger KVs Nico Jørgensen til.

HER KAN DU STEMME!

Begrunnelsene

Da Sport 1 ble lansert som finalekandidat, var publikums begrunnelse blant annet følgende: «Hyggelige ansatte», «kjempegod service», «gode tilbud» og «dyktige og blide ansatte».

I begrunnelsen for lansering av Stopp en halv som finalekandidat ble det blant annet sagt om stedet: «hyggelig utested, «kjempegod service», «alltid hyggelig ansatte» og «byens kulturhus».

Det er med andre ord ut fra publikums vurderinger, to jevnbyrdige finalister som skal «bryte håndbak» og kjempe om publikums gunst de neste ukene. Avstemmingen åpner på KVs nettside og Sparebankens Sørs hjemmeside i dag, lørdag. Dessuten vil både Stopp en halv og Sport 1 ha avstemningssedler i sine lokaler.

Liten krig

– Nå blir det en liten krig i sosiale medier, spår Stoppen-sjefen Cato Lindheim.

Han synes det er utrolig moro at publikum har stemt fram serveringsstedet til finalen.

– Det er veldig moro å være finalist. Vi har vært nominert flere ganger, men aldri vunnet. For mine ansattes del, og hvordan de står på, håper jeg publikum vil stemme på oss, sier Stian Størseth hos Sport 1.

Publikum har anledning til å avgi stemmer helt fram til 1. januar.

Premien til årets vinner av Sørvisprisen er 10.000 kroner fra Sparebanken Sør, som skal benyttes til velferdstiltak til ansatte. Fra KV vanker det gratis annonse til begge finalistene. Vinneren får dessuten et vandrebilde laget av Ivar Skogvold, som er på et års lån.

Årets vinner blir den tiende i rekken: Tidligere vinnere er Stopp en halv, Brødrene Wiig, Kristines Bokkafé, Noah's Ark, Onkel Oscar, Mot Gym, Optiker Vestøl, Dekksenteret og Solbekk Møbler.

Artikkeltags