Det svinger i Kroken

Liten: Første klasse ved Kroken skole består av 11 seksåringer det kommende skoleåret. Klassekontakt er Inger Marie Bråthen.

Liten: Første klasse ved Kroken skole består av 11 seksåringer det kommende skoleåret. Klassekontakt er Inger Marie Bråthen.

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det svinger. Noen barnekull er små, andre er større.

DEL

Det slår rektor Kathrine Findal ved Kroken skole fast.

I år er det et lite kull med seksåringer som begynte skolegangen ved Kroken skole. Bare seks jenter og fem gutter var møtt fram da skoleklokka ringt inn for aller første time i går.

– Slike ting svinger. Allerede neste skoleår vil førsteklassen bli større enn i år. Slik er det bare, og noe vi selvsagt vet om på forhånd, sier Findal videre.

Kroken skole er ingen stor skole og antall elever har gått ned fra forrige skoleår, til det nylig påbegynte skoleåret 2017/18.

– Totalt er det blitt åtte færre elever på skolen i forhold til i fjor. Det kommende skoleåret er vi 72 elever fordelt fra første til sjuende klasse, sier rektor Findal.

Sommerfugler

Det var spente seksåringer som møtte på Kroken skole. Noen hadde nok noen sommerfugler i magen, mens andre tok denne spesielle dagen veldig rolig.

Ingen ville si at de hadde sovet dårlig natta før den første dagen i «det nye livet». For et nytt «liv» blir det. Nå er det slutt i barnehagen. Et liv hvor man skal lære å regne, lese, skrive, men samtidig gjøre erfaringer. Men kanskje viktigst, knytte vennskapsbånd og lære seg noe nytt hver eneste dag hele det kommende året.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken