730 deltakere sørget for at barnegospelen ble nok en suksess

Unge sangere løftet sangen til de store høyder i Kragerøhallen denne helgen. Det er ikke så ofte at taket i hallen holder på å løfte seg, som under søndagen finale for Barnegospelfestivalen.

DEL

550 unge sangere fra sør, øst og vest, samt også noen mer langveisfarende, deltok på årets festival i regi av Skjærgårdsgospel. I tillegg til disse voksne ledere, slik at det totalt var 730 deltakere.

Et helt perfekt antall, ifølge arrangøren. For noen festivaler siden var det oppe i over 1000 deltakere, som arrangøren fant ut var for mange.

For årets festival var det lagt opp et omfattende program hvor korsang sto i høysetet. I tillegg var det mange aktiviteter, som blant annet hoppeslott, sumobryting og ansiktsmaling. Det skjedde noe nesten hele tiden.

Festkonsert

Festivalen ble avsluttet søndag ettermiddag med en skikkelig festkonsert, hvor de unge sangerne sammen med instruktørene og dyktige musikere ga alt.

Det var nesten så det gikk frysninger nedover ryggen på noen hver.

Middag: Til middag søndag var det pølser på rekke og rad, servert av disse damene.

Middag: Til middag søndag var det pølser på rekke og rad, servert av disse damene.

Fra Bergen kom Barbro Wiig Sulebakk sammen med «Gutta», som virkelig fikk med seg både små og store.

15- og 16-åringene Mathias og Pernille Fjalsett var sammen med mamma Elisabeth blant instruktørene. Festivalens tredje instruktør var Katrine Johansen Flaa fra Oslo.

I løpet av helgen fikk ungene lære seg flere nye sanger som ble framført på konserten.

Det var også dansekurs, breakdancekurs for gutter og dirigentkurs i løpet av festivalen var det.

Unge sangfugler

For de tre unge sangfuglene Sara, Nelia og Victoria fra Kragerø var det et spennende og stort øyeblikk da de fikk være med som forsangere sammen med Sulebakk og Gutta.

Jentene imponerte på scenen.

Moro: Sumobryting var en av aktivitetene.

Moro: Sumobryting var en av aktivitetene.

Nattsafari

Noe av det de unge deltakerne ser fram til på festivalen, er nattsafarien. Det forgår som regel i mørket i nærområdene.

– På grunn av kraftig regnvær tidligere på lørdag, måtte vi arrangere denne innendørs i hallen. Skummelt og morsomt ble det likevel for deltakerne, sier Ingun Buen Andresen på vegne av festivalen.

Artikkeltags