Gå til sidens hovedinnhold

Skagerrak Sparebank vant anbudsrunden mot fem banker: Tre nye år som kommunens bank

Artikkelen er over 2 år gammel

Sparebanken skilte seg ut ved å ha best pris, være gode på kundeservice og å være fremtidsrettet. De gode relasjonene mellom kommunen og banken vil fortsette i tre nye år.

Fredag signerte Kragerø kommune og Skagerrak Sparebank en hovedbankavtale som binder de to partene til videre samarbeid for tre nye år. Kragerø kommune har siden 1840, uavbrutt benyttet seg av tjenestene til lokalbanken.

– Vi er glade for å videreføre samarbeidet med kommunen. Vi ønsker å være kommunens lokale bank, forteller banksjef for strategi og forretningsutvikling, Jon Guste-Pedersen.

Også Bamble kommune signerte avtalen fredag, og skifter fra DNB til Skagerrak Sparebank.

Best på pris, service og digital utvikling

I anbudsrunden la Kragerø kommune hovedvekt på kriteriene om å ha best pris, om bankens service og digital utvikling, noe som gjorde at Skagerrak Sparebank kom seirende ut av anbudsrunden.

I avtalen inngår tjenester som betalingsformidling, innskudd, Cash management og kontanthåndtering.

– Vi kan ikke understreke sterkt nok at vi er superfornøyde med samarbeidet, sier rådmann Inger Lysa, som forteller at det var en hard konkurranse med gode kandidater.

– Det å ha en lokal forankret bank er viktig, fastslår ordfører Jone Blikra, som mener at Skagerrak Sparebank også har en viktig samfunnsrolle gjennom sine bidrag til idrett og kunst.

De tidligere gode relasjonene mellom banken og kommunen var også avgjørende for gjenvalget av Skagerrak Sparebank, hvor det videre skal satses på idrettslag, kunstforeninger og i næringslivet i Kragerø.

Administrerende banksjef i Skagerrak Sparebank Jan Kleppe hevder at Skagerrak Sparebanks gode tilstedeværelse i lokalsamfunnet er med på å gagne infrastrukturen i lokalsamfunnet.

– Vi ønsker å finne prosjekter å investere i lokalt, i tillegg til å gå inn i næringsprosjekter, sier Kleppe.

Kommentarer til denne saken