- Kokepåbudet gjelder fortsatt, inntil kommunen kommer med ny beskjed. Men nå er i alle fall skaden på vannrøret reparert, sier overingeniør Knut Jarle Sørdalen i Kragerø kommune til KV fredag kveld.

Det var forbipasserende som tipset kommunens folk om vannlekkasje de hadde vært på jakt etter i over ett døgn, muligens kunne være rett utenfor Sannidal skole.  Nå mener man at dette er bruddet på hovedvannledningen i Sannidal, som kommunens folk har leitet etter siden onsdag kveld.

- Vi kan ikke starte på reparasjonsarbeidet ennå. Både skolebuss og Vegvesenet må informeres, og vi sitter akkurat nå og planlegger hvordan vi skal gripe dette an. Vi må ha en gravemaskin til stedet og mannskaper. Gravemaskinen kan ikke sette i gang arbeidet før skolebussen har hentet barna etter skoletid, fredag, sa Knut Jarle Sørdalen fredag formiddag.

Noen helt uten vann

Kragerø kommune fikk melding om bruddet vannledningen i Sannidal onsdag kveld. Bruddet medførte blant annet til at vanntrykket falt i høyereliggende områder i Sannidal. Fredag formiddag var det omkring ti husstander i bygda som fortsatt var uten vann.

- Da vi fikk melding om lekkasjen satt vi inn mye mannskaper. Det ble holdt på hele natta for å finne lekkasjen. Vi trodde en stund den var mellom Heglandsveien og Tyvand. Men publikumsobservasjoner tipset oss om området foran Sannidal skole, fortsetter Sørdalen.

Sørdalen opplyser også at næringsdrivene på Fikkjebakke, først og fremst Vistin Pharma (tidligere Weifa), ble informert om bruddet i vannledningen. Vistin Pharma er stor forbruker av vann.