Gå til sidens hovedinnhold

Barnehagebarna åpnet ny gang- og sykkelvei med fylkesordføreren

Artikkelen er over 3 år gammel

En stor dag for de eldste barna ved Sannidal barnehage som sammen med fylkesordfører Svein Tore Løkslid fikk åpne den 600 meter nye gang- og sykkelveien langs Kjølebrøndsveien.

I kor, sammen med fylkesordføreren, kunne de erklære den etterlengtede veien for offisielt åpnet til stor jubel for de frammøtte.

Fylkesordfører Svein Tore Løkslid synes det er hyggelig at han kan klippe snora på nok en trygg gang- og sykkelvei.

– 600 meter er ikke all verdens lengde, men er av stor betydning for dem som bruker veien. En viktig oppgave for fylkeskommunen er å legge til rette for alle telemarkinger, slik at store som små kan ferdes trygt og sikkert, sa Løkslid og føyde til at gang- og sykkelveier er et heller sjeldent syn langs fylkesveiene.

Derfor var det spesielt stas å få være med å åpne denne veien.

13,5 millioner kroner

Veien har et budsjett på 13,5 millioner kroner, men man har kommet godt under dette beløpet. Man har hatt et positivet samarbeid med Kragerø kommune omkring vann og kloakk. Hovedentreprenør har vært GS maskin, et lokalt firma som har gjort en god jobb.

– Den nye gang- og sykkelveien vil gjøre det tryggere å ferdes på til fots eller på sykkel. Som vi alle er enige om, er at én ulykke er én ulykke for mye, la fylkesordføreren til.

Etter snorklippingen var det kake, saft og pølser.

– Er alt gratis? lurte barnehagebarna på.

– Jo, det er gratis

Da ble smilene til blant andre Emil, Ola, Kristoffer og Lars enda bredere.

Kommentarer til denne saken