Emilie, Rebekka og Julie er korpsets framtid

Aspiranter: Emilie Bråtane (til venstre), Rebekka R. Hansen og Julie Karlsen Stigen er aspiranter til korpset i Sannidal.

Aspiranter: Emilie Bråtane (til venstre), Rebekka R. Hansen og Julie Karlsen Stigen er aspiranter til korpset i Sannidal.

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har vært betydelig fokus på rekruttering til korpsene i distriktet de siste årene. Men i Sannidal lever korpstradisjonene videre – om enn ikke i beste velgående.

DEL

– Vi forsøker å gjøre noe med dette hele tiden å øke rekrutteringen til korpset vårt. Vi har fått hjelp av kommunen slik at vi kan gi en musikkopplæring på SFO. Nå er det 17 barn som bruker dette tilbudet og vi håper at alle blir aspirater i korpset, sier styremedlem i Sannidal skolemusikkorps Camilla Hedberg.

Men inntil det skjer har nabokorpset i Kroken og Sannidal hatt et tett og godt samarbeid. Men korpsene er likevel ikke slått sammen.

En solid smakebit på samarbeidet fikk man under førjulskonserten i samfunnshuset i Sannidal torsdag kveld. Under ledelse av dirigent Håkon Wefald ble det presentert både populærmusikk og julelåter.

Sannidals tre aspirater fikk vist hva de hadde lært så langt, mens to musikkgrupper fra SFO under ledelse av Silje Stordalen, presenterte gamle melodier på en ny og oppjazzet måte.

– Vi er kjempefornøyd med hele arrangementet og fikk inn drøyt 19.000 kroner, opplyser Hedberg.

Artikkeltags