Trebåtfestivalen stappfull - ikke plass til en eneste båt til

Stappfullt: Det er ikke plass til én eneste båt til under årets utgave av Risør Trebåtfestival. Her koser folk seg på fjorårets festival. (Arkivfoto: Stig Sandmo)

Stappfullt: Det er ikke plass til én eneste båt til under årets utgave av Risør Trebåtfestival. Her koser folk seg på fjorårets festival. (Arkivfoto: Stig Sandmo)

Artikkelen er over 3 år gammel

Den tradisjonsrike trebåtfestivalen i Risør er helt fullbooket.

DEL

Mandag kveld stengte festivalleder for Risør Trebåtfestival Kari-Anne Røisland påmeldingen til festivalen som går av stabelen 3. august.

– Det er fullbooket. Vi har ikke plass til flere båter. Vi hadde egentlig satt en grense på 130 båter. Alle plassene var tatt for 14 dager siden, så vi leide inn flere brygger som legges utenfor Solsiden for å få plass til noen til, sier hun, og forteller at 153 båter har meldt seg på.

Jevn økning

Festivalen har til sammen måtte leie inn 110-120 meter ekstra bryggeplass.

– De som har vært med lenge sier at vi må tilbake til storhetstiden for å se et så høyt antall båter. I fjor dukket det opp 120-125 båter, og året før det var det rundt 100, så det har vært en god stigning de siste årene, sier Røisland.

Et mangfold av båter

Hun forteller om hvilket puslespill av en jobb som inngår i forberedelsene.

– Gutta jobber med å få plassert alle båtene nå. Det handler ikke bare om antall, men om miksen av båter – størrelse, bredde, dybde – og hvor mange meter, eller kilometer, med båt det blir til slutt, sier hun, og fortsetter:

– Det er et svært mannskap i sving på sjøen fra vår side for å få alle til plassene sine. Men, det er kjempegøy. Er du gæren, vi er superfornøyde med at så mange vil delta. De som kommer kan se et mangfold av trebåter. Det er prammer, skjekter, fiskeskøyter, seilskøyter og lekre meterbåter fra inn- og utland.

Artikkeltags