Slik er det nye parkeringssystemet på Torp

NYTT SYSTEM: Dette bør du vite før du skal parkere på Torp. Foto: Morten Fredheim Solberg

NYTT SYSTEM: Dette bør du vite før du skal parkere på Torp. Foto: Morten Fredheim Solberg

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka startet det nye parkeringssystemet på Torp i kraft.

DEL

(Sandefjords Blad) Fra og med mandag denne uken opererer parkeringssystemet på Sandefjord lufthavn med automatisk skiltgjenkjenning.

Det betyr at du som kommer for å parkere bilen slipper å trekke parkeringsbillett i automaten og å betale manuelt.

Alle biler som kjører inn på parkeringen blir nemlig automatisk registrert.

Ifølge Torp vil systemet gjøre det lettere for reisende å unngå parkeringsbøter, så lenge skilting, merking og øvrige trafikkbestemmelser overholdes.

Skal på plass alle steder

I første omgang er det nye systemet på plass på korttidsparkeringen, men senere i september skal parkeringshusene P1 og P2, samt langtidsparkeringen få det samme.

I sommer skrev Sandefjords Blad om at Torp stenger det såkalte kiss and fly-feltet, som har gjort det mulig for bilførere å kjøre helt inntil inngangsdørene til flyplassen for å slippe av passasjerer.

Nå skal det i stedet være mulig å stå parkert i ti minutter på øvre og nedre korttidsparkering, utenfor terminalen, for å slippe av eller hente reisende.

Kan bestilles på nett

Det blir fremdeles mulig å forhåndsbestille parkering på nettet. Da blir skiltnummeret på bilen registrert og brukt som en innkjøringsbillett til parkeringsplassen. Det nye parkeringssytemet vil gjenkjenne kjøretøyet og registrere at parkeringen allerede er betalt for.

Artikkeltags