Gå til sidens hovedinnhold

Venstre-Solfrid støtter partiets deltakelse i regjeringen

Artikkelen er over 3 år gammel

Solfrid Rui Slettebakken er tilfreds med at Venstre blir en del av regjeringen, og at Norge nå får en blå/grønn regjering.

– La meg innledningsvis si at jeg ikke har sett detaljene i plattformen for den nye regjering. Uansett mener jeg at med Venstre i regjering vil Norge få en rausere regjering enn å bli sittende på utsiden, slik vi gjorde i forrige periode, og slik vi har gjort etter valget i fjor høst.

– Samarbeid

Rui Slettebakken er ikke i tvil om at hvis Venstre skal få gjennomslag for sin miljø- og asylpolitikk, så må man sitte i regjeringen.

– Jeg har langt mer tro på samarbeid, også med Fremskrittspartiet, enn at vi skal kjempe for vår politikk på «utsiden». Jeg har vært og er opptatt av at samarbeid er det viktigste.

– Du frykter ikke at Venstre kan bli en liten brikke når de skal regjere sammen med Høyre og Frp?

– Som sagt tror jeg at vi får til en mer rausere politikk og en mer bærekraftig politikk ved å sitte i regjering. Lokalt har vi samarbeidet med Frp med godt resultat.

– Viktige vern

Hun er svært tilfreds med at Høyre og Frp går med på kravet fra Venstre om verne Lofoten, Vesterålen og Senja mot oljeboring.

– Det jeg har også fått med meg at Venstre har fått med mye innen miljø- og asylpolitikk.

– Har det vært mye diskusjon innad i partiet om eventuelt samarbeid med Frp?

– Det har naturlig nok vært en god del diskusjon i lokalpartiet, men flertallet et av den oppfatning at vi vil få mer igjen for vår politikk i regjeringen enn å stå utenfor.

Kommentarer til denne saken