Da han sist lørdag dro kollektivt med to barn til Porsgrunn, og tilbake også sammen med kona, kostet det familien over 2.000 kroner, siden de måtte benytte ekspressbuss og taxi fra Sannidal til Kragerø.

Disse prisene har ført til kraftige reaksjoner på sosiale medier, og i et spørsmål til ordføreren tok Schulze kollektivtilbudet også opp i kommunestyret.

Tilbudet virker ikke

– Status for kollektivtilbudet mellom Kragerø og Grenland, er at det ikke virker, fastslo Schulze, som også hadde andre eksempler.

– Skal man ta nattoget til Stavanger, så kommer man ikke til Neslandsvatn med buss. Da må man reise om Oslo.

Han oppsummerte situasjonen slik:

Tilbringertjenesten til Neslandsvatn er borte. Busser til og fra Grenland går ikke på kvelder og helger. Bybussene i Kragerø går på dagtid, men ikke på kvelden.

– Hva skal vi kunne gjøre med dette, spurte han.

Stor utfordring

– Dette har vært en stor utfordring i mange år, og dessverre har det blitt verre. Det var en hard kamp for å unngå kutt i det vi har i dag, både når det gjelder buss og ferje, sa Blikra.

Ordføreren pekte på at den dyre satsingen på de gule bussene i Grenland, har gått ut over kollektivtilbudet i distriktene.

– Men heldigvis har det i Kragerø hele tiden vært en tverrpolitisk oppslutning om kampen for kollektivtilbudet, sa ordføreren.

Mette Ofstad (Ap) sitter i fylkeskommunens samferdselsutvalg, noe hun innrømmer ikke alltid er så morsomt.

– Det er svært frustrerende å sitte i samferdselsutvalget, når flertallet bare ønsker at det skal satses kollektivt der det bor mest folk, sier Ofstad.

– På hvert eneste møte er vi inne på de forferdelige tilbudene utenfor Grenland. Vi er på ballen hele tiden, men det er en kamp mellom asfalt og busser.

– Dessverre er det ikke bare i Kragerø vi merker det dårlige tilbudet, det gjelder alle som bor i distriktene. Vi tar dette opp hele tiden, og jeg skal jobbe videre for å få gjennomslag.