Kragerø blir i Grenland

Uproblematisk: Charlotte Therkelsen Sætersdal (Rødt) fant Grenlandssamarbeidet uproblematisk så lenge man fikk behandlet Vekst i Grenland og innkjøpssamarbeidet separat.

Uproblematisk: Charlotte Therkelsen Sætersdal (Rødt) fant Grenlandssamarbeidet uproblematisk så lenge man fikk behandlet Vekst i Grenland og innkjøpssamarbeidet separat.

Artikkelen er over 2 år gammel

Kragerø vil fortsatt være med i Grenlandssamarbeidet.

DEL

Det virker helt klart etter behandlingen i formannskapet denne uken.

Rådmannens innstilling om at Kragerø skulle opprettholde sitt medlemskap i Grenlandssamarbeidet, ble vedtatt mot Høyres stemme.

Noe ulikt grunnlag

Partiene hadde riktignok noe ulike premisser for sine standpunkt.

Ordfører Jone Blikra (Ap) viste til at tanken om et «revitalisert» Grenlandssamarbeid er skrinlagt, og alle de fem andre kommunen nå har vedtatt å fortsette et samarbeid som før.

– Om vi har følt oss som en utkant i Telemark, hvordan blir det i regionen Telemark/Vestfold, påpekte han.

Blikra mente Kragerø var avhengig av samarbeidet.

– Men jeg mener at saker vedrørende tjenesteproduksjonen løftes ut av samarbeidet. Da står vi tilbake med et rent politisk samarbeid, og der er det lettere å få enighet, mente Blikra.

– Uproblematisk

– Det er mye samarbeid mellom kommunene som ikke er i regi av Grenlandssamarbeidet, påpekte Charlotte Therkelsen Sætersdal.

– Så lenge vi får egne saker til behandling om Vekst i Grenland og innkjøpssamarbeidet, som vi har vært skeptiske til, så er det uproblematisk å stemme for denne innstillingen nå, sa hun.

Høyres Reidar Skoglund gjentok de han tidligere har uttalt i KV, at Grenlandssamarbeidet ikke har gitt noen utvikling i Kragerø når det gjelder befolkningsvekst og arbeidsplasser.

Særlig var han kritisk til mangelen på samarbeid mellom Skien og Porsgrunn, som han mente var lammende for Grenlandssamarbeidet.

– Må ikke snakke ned

Dette var ikke Johan Tønnes Løchstøer (V) med på.

– Vi er ikke tjent med å snakke ned våre naboer, sa han.

– Grenland er en sterk motor, som vi er avhengige av. Uten den ville det gått dårligere med Kragerø sa Løchstøer, som mente Kragerø måtte bli flinkere til å utnytte samarbeidet for å få resultater.

Henriette Fluer Vikre (Frp) ga full tilslutning til Løchstøers syn.

– Vi har hatt fordeler av samarbeidet i Grenland, ikke mins innkjøpssamarbeidet, som både har gitt oss kompetanse og økonomisk gevinst, sa hun.

Artikkeltags