Kragerø ble løftet fram som Rødts utstillingsvindu under Arendalsuka

ARENDALSUKA: Rødt holdt sin partitime på kanalplassen i Arendal tidligere denne uka, med blant annet Kragerø-varaordfører Charlotte Therkelsen Sætersdal og Marie Sneve Martinussen, nestleder i Rødt.

ARENDALSUKA: Rødt holdt sin partitime på kanalplassen i Arendal tidligere denne uka, med blant annet Kragerø-varaordfører Charlotte Therkelsen Sætersdal og Marie Sneve Martinussen, nestleder i Rødt. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Barnetrygd også til familier på sosialhjelp er en av Rødts seire i Kragerø, der partiet har den ene av sine totalt tre varaordførere.

DEL

Partileder Bjørnar Moxnes glimret med sitt fravær da det var duket for Rødts partitime på Kanalplassen i Arendal. Han brukte tiden til å varme opp til tirsdagens TV-sendte partilederdebatt, som for mange regnes som høydepunktet under Arendalsuka.

Mål om 20 prosent

Kragerøs varaordfører Charlotte Therkelsen Sætersdal var en av erstatterne. Med henne i front fikk Rødt 16,4 prosent oppslutning ved forrige kommunevalg. Målet neste år er å se 20-tallet.

– Vi utfordrer Arbeiderpartiet og jakter på minst like stor vekst lokalt som vi nå opplever på riksplan, sier Therkelsen Sætersdal til NTB.

I tillegg til Kragerø, har Rødt varaordføreren i Bodø og Gjøvik. I sommer har alle tre vært fungerende ordførere.

Innflytelse

– Å komme i posisjon gir reell innflytelse, fastslår Therkelsen Sætersdal.

Hun forteller at kommunen – etter forslag fra Rødt – bruker 1,2 millioner kroner i året slik at familier som får utbetalt sosialhjelp, også får barnetrygd.

– Barnetrygden er jo en universell ordning, men unntaket for dem som er på sosialhjelp gjør at de som trenger disse pengene aller mest, ikke får dem. Vi har tettet dette hullet. For en liten kommune som Kragerø er det ganske mye penger, men likevel godt brukte penger, sier Terkelsen Sætersdal.

Artikkeltags