Thomas blir dermed Kragerøs første golfspiller med profflisens. Han vet at kampen for å lykkes er knallhard, men er topp motivert for å gi drømmen en sjanse.
– Målet er helt klart å kunne leve av golf, sier Thomas, som akkurat nå er hjemme i Kragerø på juleferie. Det er bare to uker siden han kom hjem fra USA.

I norgestoppen
Tiden i USA med mye trening  og mange sterke resultater i turneringer ga mye selvtillit.
I fjor gjorde han en solid innsats  da han deltok på landslaget i golf-EM i Portugal. Her scoret han best av de norske spillerne. Likevel er det utrolig mye som skal klaffe om han skal lykkes å ta seg oppover i systemet som golfproff.
– For det første må jeg skaffe sponsorer og kapital. Det koster mye å delta i turneringer, så uten sponsorer er jeg nærmest sjanseløs, sier han.
Den kampen begynner for alvor når han flytter til Oslo etter nyttår.

Sports management
Men aller først skal han gjennom en tre måneders praksisperiode i det norske golfforbundet for å få utdannelsen sin vel i havn. Da sitter han med en Bachelor i sports management.
Samtidig søker han om profflisens, og så blir det full fart med golf utover våren og sommeren.
– Hvor kommer du til å spille da?
– Det blir å satse på turneringer rundt om i Norge, Norden og ellers i Europa. Da er det resultatene som teller. Dersom jeg skulle gjøre det bra, så kan det fort åpne seg veier til større og viktigere turneringer. Men det er knalltøft, og det er mange om beinet, sier Thomas.

Golfsett av pappa
Det har blitt mange golfslag siden han som 11-åring fikk et golfsett av pappa, og ble med på trening.
–  Helt i starten syntes jeg ikke at det var så veldig gøy, men etter hvert som jeg fikk kamerater i golfmiljøet ble det mer og mer artig. Og golfbanen på Stabbestad har betydd utrolig mye.
– Kommer vi til å se deg der mye neste år?
– Å ja, jeg kommer garantert til å bruke den banen mye til trening fortsatt.
Thomas er en type som er glad i å trene, og ser også viktigheten av å holde hele kroppen i god fysisk form.

Slitt med skade
– I golf er det lett å pådra seg slitasjeskader, så allsidig trening er viktig. Jeg har slitt med en ryggskade de siste månedene, så jeg har fått erfare den siden av sporten også.
– Har du noen tanker om hvor i verden du kommer til å havne etter hvert?
– Akkurat nå er det deilig å være hjemme i Kragerø litt, men jeg kommer nok til å søke en tilværelse i varmere strøk. Jeg likte meg i USA, så kanskje  reiser jeg dit igjen. Vi får se, mye kan skje, og det blir i alle fall et spennende år.