Taxibåt på grunn i Hellefjorden - seks reddet ut

Solid trøkk: Båten er tydelig merka av sammenstøtet. Alle foto: Elin Frisch Selås

Solid trøkk: Båten er tydelig merka av sammenstøtet. Alle foto: Elin Frisch Selås

Av og
Artikkelen er over 6 år gammel

En taxibåt med seks personer om bord grunnstøtte i Hellefjorden natt til 2. juledag.

DEL

Taxibåten tok inn vann, og folkene om bord, som var cirka 20 meter fra land, var redde for å gå ned.

- Det ble rekvirert båt via 110 samt at det ble sendt flere ambulanser til stedet – herunder luftambulanse. En taxibåt ble også kalt ut. Politiet holdt kontakt med melder på telefon, opplyser Gunnar O. Hanssen ved Telemark politidistrikt.

Etter kort tid ble det meldt at det hadde kommet en annen taxibåt til stedet og at de om bord i båten hadde kommet seg til land. To av de i båten er angivelig skadet – omfanet er ukjent.

En av passasjerene om bord i båten sier til kv.no at en passasjer hadde slått nesa og ble fraktet til legevakta i Kragerø, mens en annen passasjer ble kjørt til Sykehuset Telemark i Skien.

Båtføreren opplyste å ha grunnstøtt på det ytterste stedet på Lovisenberghalvøya.  Det var svært mørkt på stedet og båten hadde kjørt styrbord litt for tidlig.
 
- Flere av de involverte ble kjørt til sykehuset i Skien hvor traumegruppa ble innkalt. En ble sjekket av legevakta i Kragerø. Skadeomfanget er ukjent, sier Hanssen.
 
- For en 52 år gammel mann fra Lørenskog som ble kjørt til sykehuset i Skien er tilstanden stabil. Han har ingen omfattende skader. En kvinne på 49 år fra Kragerø som ble kjørt til legevakta med smerter i venstre side er ikke alvorlig skadet, og er utskrevet, sier operasjonslederen.
 
Båtføreren har løyve for taxibåt, men var ikke i tjeneste da grunnstøtingen skjedde.

Artikkeltags