Ny kontrakt og flere nye busser

NYE: Det vil bli investert i nye busser som følge av kontrajkten, sier saglig leder ved Drangedal bilruter Olav Winterkjær.
Arkivfoto

NYE: Det vil bli investert i nye busser som følge av kontrajkten, sier saglig leder ved Drangedal bilruter Olav Winterkjær. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Med ny kontrakt på all rutekjøring i kommunen jubler Drangedal bilruter og forbereder kjøp av nye busser.

DEL

I en pressemelding fastslår busselskapet ledelse og hovedtillitsvalgt «med glede og stolthet» at de er tildelt en langsiktig kontrakt som sikrer de ansatte videre sysselsetting.

«Vinn eller forsvinn»

Det har ikke vært noen selvfølge å vinne anbudet, og for et lite og lokalt selskap er slike anbudsutlysninger «vinn eller forsvinn», understreker bilrutene.

Det er fylkeskommunen som har gitt Drangedal bilruter kontrakten for rutebilkjøringen i kommunen i seks år fra 28. juni, med mulighet for to års forlengelse.

Setebelter i alle

Dermed kan Drangedal bilruter tenke langsiktig, noe som er avgjørende for strategi og investeringer framover, påpeker ledelsen.

– Kontrakten betyr at vi må foreta investeringer, blant annet i flere nye busser. Vi vet ennå ikke hvor mange og hvor store, opplyser daglig leder Olav Winterkjær.

Busskjøpet skyldes fylkeskommunens spesifiserte krav til materiellet om blant annet setebelter i alle bussene, og at snittalderen på dem ikke skal være mer enn åtte år og ingen buss eldre enn 15 år.

Drangedal bilruter regner ikke med større endringer i ruteopplegget. Selskapet har totalt 134 ansatte i Drangedal, derav 18 bussjåfører.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken