Gå til sidens hovedinnhold

Miljølekter til sommeren

Artikkelen er over 9 år gammel

Redningsselskapet og Kragerø kommune har inngått avtale om anskaffelse og drift av en miljølekter i oljevernberedskapen.

l Per Eckholdt Ÿ 35 98 67 65

Miljølekteren skal være på plass i Kragerø innen Sankthans.

Etter «Full City»-forliset og redningsskøyta Uni Kragerø ble fast stasjonert i kystbyen, har det vært et sterkt ønske om å utvide oljeberedskapen med en såkalt miljølekter. Denne lekteren er nå i produksjon i Finland.

Spleiselag

Redningsselskapet og Kragerø kommune samt private givere har gått sammen om finansieringen av miljølekteren. Totalt koster lekteren 1,2 millioner kroner. Oljelenser og annet utstyr kommer i tillegg.

Ordfører i Oslo Fabian Stang tok sist sommer initiativ til en innsamling for anskaffelse av miljølekteren. Han klarte å hale inn over 100.000 kroner til prosjektet.

Også ordfører i Kragerø Kåre Preben Hegland har ivret etter anskaffelse av miljølekteren.

Det er kommunen som skal dekke de løpende utgiftene til vedlikehold og drift av lekteren. Kommunen skal også etablere en base og oppstillingsplass.

Finland

Miljølekteren bygges i aluminium ved det finske verftet Marine Alutech, og er spesialdesignet slik at den kan slepes i høy fart til et innsatsområde. Lekteren måler tre ganger ti meter.

Kommentarer til denne saken