Mange ville se Per Fronth

Rørt: Kunstner Per Fronth var tydelig rørt da han mottok både skryt og et av dronning Sonjas bilder under dagens åpning i Nicolines Hus.

Rørt: Kunstner Per Fronth var tydelig rørt da han mottok både skryt og et av dronning Sonjas bilder under dagens åpning i Nicolines Hus.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det var «stinn brakke» da Per Fronth åpnet utstilling i Galleri Nicoline i dag.

DEL

Fronth er billedkunstner og fotograf, og arbeider hovedsakelig i store formater. Maleriet som kanskje trakk mest oppmerksomhet under åpningen, var det storslåtte “Time and reflection/ 569 bombs”, som er prissatt til 230.000 kroner.


Heftig og begeistret

Galleriinnehaver Eirin Schistad Steen innledet utstillingen med en anekdote fra dagen i forveien.

– Mens vi drakk nydelig vin i går pågikk bymisjonens utstilling utenfor. Plutselig hang jeg ut av vinduet og bød på hawaii-skjorta til Ole Andre Enggrav. Det er takket være Per at jeg gjorde det, han er en veldig heftig og morsom fyr, fortalte Steen.

Rørt

En tydelig rørt Fronth ble attpåtil skjenket et av dronning Sonjas bilder. Kunstneren takket for superlativene, og opplyste til KV at det er en fryd å få stille ut i galleriet i Stines Bakke.

– Jeg ble veldig rørt, rett og slett fordi Nicolines Hus er et utrolig fint sted å vise fram arbeidene sine. Det er en fantastisk gjeng som står bak, der man får til utrolig mye på tross av lite areal. Alle som har noe å si innen kunstens verden i Norge vil gjerne stille ut her. Og jeg er en av de heldige.

Inspirerende

– Du opplever ikke det å stille ut etter Dronningen som å hoppe etter Wirkola?

– Nå er det jo faktisk jeg som har holdt på med dette lengst. Hun har lang erfaring med å være dronning, noe jeg ikke har. Sånn sett er jeg mer dreven i “gamet”, sa Fronth spøkefullt.

– Men det er tøft at hun våger å hive seg ut i dette i en alder av 76 år. Det viser at det aldri er for sent å gjøre det du har lyst til. Sånn sett er hun en strålende inspirasjon, la kunstneren til.

Artikkeltags