Gå til sidens hovedinnhold

Mange bedrifter snuser på Tangen

Artikkelen er over 10 år gammel

Mange bedrifter viser interesse for Kragerø næringshavn på Stilnestangen.

Næringshavna samler nå inn data om bedriftenes ønsker og mulig plassering av dem, opplyser daglig leder Harald Nilsen i KU (Kragerø utvikling) og datterselskaper, blant annet næringshavna.

Det er for tidlig å si noe mer om dette, og så langt er det egentlig bare sonderinger, understreker Nilsen.

– Høyst aktuelle

– Men blant interessentene er seks-syv høyst aktuelle. Noen av dem nye i denne sammenhengen, og noen utenbys, tilføyer han.

Kragerø sjøtjenester har vært lenge lengst nord i næringshavna. De «nye» interessentene er først og fremst industribedrifter. Næringshavna er imidlertid også interessant for bilhandelrelaterte firmaer og ikke minst byggvarehus, sier Nilsen.

Mange positive innspill

– Men det er et paradoks at kommunen har vedtatt at Tangen ikke er en del av Kragerø sentrum. Dermed er eventuell detaljhandel begrenset til maksimum 3.000 kvadratmeter totalt. Jeg sliter litt med å forstå argumentasjonen for det vedtaket.

Til gjengjeld er han takknemlig for en rekke positive innspill fra private. Nilsen får stadig henvendelser, blant annet fra pensjonerte bedriftsledere som har flyttet til Kragerø, med ideer til næringstiltak på Tangen.

– Mandag foreslo en tidligere næringslivsleder landbasert oppdrettsanlegg her. Hvis alle innspill skulle blitt fulgt opp og lyktes ville arealet her være altfor lite.

Kragerø næringshavn tilsvarer reguleringsplanområdet Stilnestangen nord, drøye 20 dekar. Der kan det bygges 23.000 kvadratmeter gulvareal (= BRA). En relativt tøff utnyttelse, og det kan bygges relativt høyt, kommenterer Nilsen.

Stor «hvit flekk»

Resten av det fordums verftsområdet, Stilnestangen syd, er ikke ferdig regulert.

– Arealet er 16 dekar og foreløpig en «hvit flekk». Utviklingen der vil bli det mest interessante om en tid. Bare fantasien setter grenser – eller kanskje myndighetene ...?, filosoferer Nilsen.

Kommunen har vedtatt at havnevesenet skal kjøpe 49 prosent av næringshavn-selskapet. Dette må departementet godkjenne, og KU er iallfall foreløpig eneeier.

Kommentarer til denne saken