Kragerø kirkegård gror igjen

Oppgitt: Kirkegårdsarbeider Sigurd Rønning rekker ikke over alt han skal gjøre.

Oppgitt: Kirkegårdsarbeider Sigurd Rønning rekker ikke over alt han skal gjøre.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Kirkegårdsarbeider Sigurd Rønning blir nedrent med klager om vedlikeholdet ved Kragerø kirkegård.

DEL

KV har de siste dagene mottatt flere klager som går på forholdene på kirkegården på Kalstad. Plener rundt gravminnene blir ikke klippet og gravsteder som man betaler for blir ikke steltEt sjokk

– Det var et sjokk å komme til vår grav å se at ingen ting var gjort. Blomstene var visnet og gresset grodde fritt både i selve blomsterbedet og rundt graven, forteller Marit Frøysaa Rolandsen.

Hun bor utenbys, men tilbringer store deler av somrene på Furuholmen.

Etter at hun tok saken opp, først med dem som jobber på kirkegården, og senere med menighetskontoret, ble graven stelt.

– Men det skjedde først etter at jeg hadde klaget. Det som er ille er at graven kanskje ikke har vært stelt i hele sommer, selv om regningen er betalt, sier hun.

Respektløst

En annen som KV har vært i kontakt med bor i Asker. Vedkommende har et gravsted som ikke har blitt stelt, til tross for at det er betalt for denne tjenesten.

– Jeg har vært i Kragerø tre ganger og plantet og alle tre gangene har blomstene på graven vært døde. Hver gang har jeg tatt dette opp med kirkevergens kontor. Sist jeg besøkte graven var to av tre planter døde og en tredje var helt tørr og vissen. Det kan hende at rådyrene har tatt disse blomstene, men jorden på graven var meget tørr.

– Gravstedet har ikke vært vannet på lang tid og det har heller ikke vært luket ugress. Å se gravstedet i en slik, var en sørgelig opplevelse. Det er respektløst å bli behandlet på denne måten, sier kvinnen.

Etter at KV begynte å jobbe med saken ble vedkommende kontaktet av menighetskontoret i Kragerø.

– De har nå lagt seg flate og jeg vil få refundert det innbetalte beløpet, sier askerkvinnen.
 

Artikkeltags