Kommunen tar vare på miljøet

FYRTÅRN: Kragerø rådhus er miljøsertifisert. Fra venstre Gry Nilsen, Lise Bjørvik, Elke Karlsen, ordfører Kåre Preben Hegland, Randi Skauen og sertifisør Roger Teigen fra Bamble kommune.

FYRTÅRN: Kragerø rådhus er miljøsertifisert. Fra venstre Gry Nilsen, Lise Bjørvik, Elke Karlsen, ordfører Kåre Preben Hegland, Randi Skauen og sertifisør Roger Teigen fra Bamble kommune.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kragerø rådhus er blitt fyrtårn. Miljøfyrtårn.

DEL

Som den fjerde kommunale eller private bedriften i Kragerø er rådhuset sertifisert som miljøfyrtårn.

Fra tidligere er for eksempel Årø barnehage og private Meny sertifisert som miljøeksempler.

– Dette har vært en lang prosess og dette dreier seg om mye mer enn kildesortering, sier en stolt miljøvernkonsulent Elke Karlsen.

Men dette er ikke et arbeid Karlsen har vært alene om, alle ansatte i rådhuset har på en eller annen måte bidratt til å sette miljøfokuset på eget arbeidssted.

Dette dreier seg også om energiøkonomisering, systematikk, lukking av ulike avvik som blant annet er påpekt av Arbeidstilsynet, innkjøpsordninger og HMS-systemer.

– Bare for energiøkonomiseringsdelen skal vi allerede sitte igjen med en gevinst på 1,1 millioner kroner, påpeker rådmann Ole Magnus Stensrud.Foregangskommune

Blant kommunene i nedre deler av Telemark er Kragerø på mange måter en foregangskommune når det gjelder å fokusere på miljøet.

– Det er bare å innrømme at Kragerø i denne sammenheng er en inspirasjonskilde, og særlig for Bamble hvor jeg kommer fra, sier hovedverneombudet i Bamble kommune Roar Teigen.

Det er Teigen som har stått for selve miljøsertifiseringen av sin nabokommune.

– Utfordringene er mange i en slik sammenheng, det gjelder blant annet om tiltakene er praktisk gjennomførbare og om de er lønnsomme, understreker Teigen.

Utmerker seg

En rekke ansatte ved rådhuset har vært engasjert for å få denne miljøsertifiseringen av sitt eget arbeidssted.

– Kragerø utmerker seg på mange måter. Og det skal ikke være perfekt det første året, da har man ikke noe å strekke seg mot.

Rådhuset i Kragerø skal resertifiseres om tre år, så de rådhusansatte kan ikke hvile på laurbærene.

Artikkeltags