Klart for festival på Skåtøy

RUSTET OPP: Området både foran scenen og publikumsområdet er rustet opp til årets Skåtøy vise- og poesifestival. I år blir det ikke bord oppe ved kafeen, slik som på dette bildet.

RUSTET OPP: Området både foran scenen og publikumsområdet er rustet opp til årets Skåtøy vise- og poesifestival. I år blir det ikke bord oppe ved kafeen, slik som på dette bildet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Skåtøy vise- og poesifestival åpner dørene for 13. gang når den blir offisielt åpnet søndag. Fortsatt finnes billetter tilgjengelige, men konsertene neste fredag er nærmest utsolgt.

DEL

På kjøreplanen denne kvelden står skåtøyvennen Ingrid Olava, Pål Angelskår og ikke minst Odd Nordstoga og Ingebjørg Bratland. På mange måter kan man si at det var på Skåtøy Odd Nordstoga fikk sitt definitive gjennombrudd som artist for noen år tilbake.

– Som sagt er billettsalget til disse konsertene godt, mens det er plasser til konsertene både onsdag, torsdag og lørdag, opplyser festivalleder Jens Harald Jensen til KV.

Lokal «føråpning»

Den offisielle åpningen av festivalen blir som vanlig i Skåtøy kirke, med konsert av Ketil Bjørnstad og Anneli Drecker.

Likevel er det en «føråpning» i festivalområdet ved kafeen, som på mange måter er et bestillingsverk fra festivalen med Cathrine Lønnerød Brun og Terje Waale.

– Det er solgt bra med billetter til åpningskonserten i kirken, som har plass til cirka 350 tilhørere. Konsertene i festivalområdet har plass til 300 publikummere, fortsetter Jensen.

Festivallederen opplyser også at en del av festivalområdet og området foran scenen er rustet opp og skal gi flere og bedre sitteplasser.

Allsidig

Mandag er det festivalfri, mens det tirsdag blir foredrag med fotograf Morten Krogvold og forfatter Tove Nilsen. Onsdag blir det mer for den yngre garde med artister som Moddi og Ine Hoem.

Lørdag står Gunnar Källstrøm & Fridens liljer – Alf Cranner på svensk – på programmet sammen med Matilda og Valkyrien Allstars.

– Vi satser på at 13 skal bli et godt tall for oss, og nytt denne gangen var at artistprogrammet var tidlig avklart. Det skal vi forsøke å fortsette med, og her synes jeg vi er blitt mer proffe med årene, sier Jensen.




 

Artikkeltags