Hytta «utsolgt» på to timer

POPULÆR: Det er blitt skikkelig rift om å få leie den enkle kystledhytta på Jomfruland.

POPULÆR: Det er blitt skikkelig rift om å få leie den enkle kystledhytta på Jomfruland.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I løpet to timer forrige helg ble den populære kystledhytta på Jomfruland utleid for hele sommersesongen, høsten og neste vår.

DEL

Aldri før har pågangen vært større for å leie noen feriedager på denne hytta på utsiden av Jomfruland.

– Nå er det stort sett bare noen helger i november og i jula som ikke er utleid, ellers er det aller meste fullbooket fram til neste sommer, forteller Mona Auråen i Kragerø kystlag til kommunens nettside.

Enkelte ukedager på tidlig vår og høst er det fortsatt mulig å sikre seg.

Samarbeid

Det var i 2007 at det ble bestemt at kystlaget sammen med skjærgårdstjenesten skulle drive den tidligere hytta til deccastasjonen videre som en kystledhytte, og sørge for alt nødvendig vedlikehold. Slik er det blitt, og muligheten for allmennheten til å leie hytta har blitt mer og mer populær for hvert år. Dette til tross for enkel standard, uten innlagt vann og tv, og med utedo.

Sist lørdag var det avertert at interesserte kunne ringe i tre timer for å bestille plass. Men pågangen var så stor at mange rett og slett aldri kom igjennom. Etter to timer var det fullt.

Som medlem av kystlaget koster hytta kun 300 kroner for natta, men medlemmer har ingen fortrinnsrett i forhold til folk flest ved bestilling.

Flere tilbud

Kystlaget har for øvrig planer om også å innrede nabohuset til kystledhytta, det gamle maskinrommet, til utleieformål. Men her gjenstår det ennå noen formaliteter før denne er klar.

Også speiderhytta på Kirkeholmen er nå blitt innlemmet som et kystledtilbud. Denne er blitt svært populær om sommeren.

Videre er det kommet et nytt tilbud på Gumøy, der det gamle signalhuset er tilgjengelig for utleie. Og på Skåtøy jobber kystlaget med at Stavseng fyr skal bli en del av kystledopplegget om ikke så lenge.

Artikkeltags