Gunn Olsen sovnet inn i morges

Sovnet inn: Gunn Olsen døde fredag morgen. Arkivfoto: Per Eckholdt

Sovnet inn: Gunn Olsen døde fredag morgen. Arkivfoto: Per Eckholdt

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Gunn Olsen tapte kampen mot kreften fredag morgen, etter lang tids sykdom.

DEL

Arbeiderpartipolitikeren satt på Stortinget i fire perioder. I 2010 ble hun kreftsyk for andre gang, og etter hvert som sykdommen skred fram, ble det klart at hun ikke kom til å stille til gjenvalg ved årets stortingsvalg.

Olsen hadde tidligere vært innkalt som varakvinne, før hun møtte fast på Stortinget fra 1997. I hennes første periode som fast representant satt hun i samferdselskomiteen, deretter fulgte fire år i sosialkomiteen, den tredje perioden var det nyetablerte helse- og omsorgskomiteen, for så å ende opp i familie- og kulturkomiteen. I tillegg til stortingsplass har det vært mange lokale- og fylkesverv, blant annet som leder for Telemark Ap i flere år.

– Uansett om jeg hadde blitt syk eller ikke så er 16 år på Stortinget nok. Jeg hadde sagt nei til renominering uansett helse. Fire perioder er grusomt lenge. Samtidig er jeg veldig takknemlig for de årene, sa Gunn Olsen i et intervju med KV i forbindelse med 60-årsdagen hennes i fjor.

Som helsepolitisk representant i to perioder fikk Olsen meget god kjennskap til det norske helsevesenet, blant annet gjennom en rekke sykehusbesøk og befaringer.
 Men hun har også fått føle det norske helsevesenet på kroppen, bokstavelig talt. 

– Jeg ble første gang syk i 2001 og gikk et år sykemeldt. Jeg fikk brystkreft, men heldigvis ble jeg frisk igjen. I 2010 ble jeg syk på nytt. Også da ble det konstatert brystkreft. Men i motsetning til første gangen så hadde brystkreften nå spredd seg til skjelettet. Det har vært en utrolig tøff tid. Foreløpig har legene klart å holde dette i sjakk med medisiner, sa Olsen til KV i intervjuet i fjor.

Olsen var en av forkjemperne for den nye innfartsveien til Kragerø, og skal ha mye av æren for at veien til slutt kom på plass.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken