Full kontroll foran Skåtøyfestivalen

FULL KONTROLL: – Vi har full kontroll, sier fra v. Ragnhild Ellingvåg, Hanne Mette Bruflat, Tormod Hammerø og Heidi Felle foran neste ukes Skåtøyfesival.

FULL KONTROLL: – Vi har full kontroll, sier fra v. Ragnhild Ellingvåg, Hanne Mette Bruflat, Tormod Hammerø og Heidi Felle foran neste ukes Skåtøyfesival.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Vi har fått utrolig masse respons på program og artistene allerede. Men dessverre går forhåndssalget tregt.

DEL

Dette sier lederen for Skåtøy vise- og poesifestival Tormod Hammerø og hans medhjelpere foran neste ukes 10. festival.

– Men samtidig har vi full kontroll. Dugnadsmannskapene er på plass. Vi har noe i underkant av 200 mannskaper, mange av disse 17-18-åringer fra byen. Det er kjempehyggelig. Artistlista er klar, med noen forsterkninger og ikke minst overraskelser. Dette ligger an til å bli litt av et jubileum, slår Hammerø fast.

Flere toppnavn

Vise- og poesifestivalen starter offisielt torsdag 15. juli med kirkekonserten "Markblomster og potteplanter". Forestillingen er tidligere meget godt mottatt i fylket.

Fredag 16. starter festivalen "på ordentlig" med dikt og musikk ved Jan Erik Vold og Knut Reiersrud, populære "Eldkvarn" fra Sverige, mens kvelden avsluttes med irske "Liadan" – en gruppe bestående av seks irske jenter. Foruten tradisjonell irsk musikk blir det også andre spennende rytmer fra bandet.

Fredagen er også dagen for overraskelser. Uten at arrangørene vil komme noe nærmere inn på det.

Marie og Susanne

Ved siden av stemmekurs (som allerede er fulltegnet) så inntar svenske Marie Bergmann scenen lørdag.

Samme dag kommer "one-million-kroner-baby" Susanne Sundfør. En million fordi hun nylig ble tildelt ahas millionstipend. Susanne Sundfør har besøkt Skåtøy tre ganger tidligere, og er i ferd med å bli en gjenganger. Men alltid like populær.

"List" fra Bergen blir det også lørdag. I utgangspunktet består "List" av to jenter, men til Skåtøy-konserten får de bistand av et tremannsband.

Diktlesning denne kvelden står Jon Hjørnevik for.

Festivalen avsluttes med god norsk rock ved Jonas Fjeld og Henning Kvitnes.

Forventer

Skåtøy vise- og poesifestival er en trivselsfestival. Her legges vekt på at alle skal kose seg, ha nok plass og ha det trivelig.

– Vi dytter ikke inn flere hundre mennesker for pengene skyld. De som allerede er inne skal opplevde Skåtøyfestivalen som trivelig, sier Hanne Mette Bruflat.

Ledelsen i festivalen forventer mellom 2.000 og 2.500 publikummere innenfor festivalområdet. Noe mer tror de ikke "vil passe" festivalen.

– Vi legger dessuten vekt på god sunn og kortreist mat, slår sjefkokka Ragnhild Ellingvåg fast.

Festivalledelsen påpeker at det går ferje til kirkebrygga, men billett kjøpes hos fjordbåtselskapet.

Artikkeltags