Elev operert etter vold på skolen

Før skolestart: Eleven på mellomtrinnet skal ha blitt slått syv ganger i skrittet.

Før skolestart: Eleven på mellomtrinnet skal ha blitt slått syv ganger i skrittet.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

En gutt på mellomtrinnet fra Kragerø ble utsatt for så grov vold på skolen av to klassekamerater at han måtte opereres.

DEL

Den ene medeleven skal angivelig ha hevet seg over offeret og holdt ham fast mens den andre skal ha slått gutten syv ganger i skrittet. Han ble så skadet at han måtte opereres ved Sykehuset Telemark i Skien. Han har hatt og har fortsatt store smerter, forteller den opprørte moren. Fredag anmeldte hun saken til politiet etter råd fra sin advokat.

Gutten går på Kalstad skole. Like før skolestart tirsdag morgen skal klassekameratene ha gått løs på ham på skoleområdet.


Ble ikke varslet

– Det var visst fordi de ville vise at de var sterkere. Ingen voksne eller andre som kunne gripe inn så overfallet. Tross smertene gjennomførte gutten skoledagen. Etter to-tre timer fortalte han læreren hva som hadde skjedd, men hun ble syk og dro hjem, og jeg ble ikke varslet om hva som hadde skjedd. Jeg visste ikke noe før sønnen min kom hjem og klaget over smertene, forteller moren.

Akuttmottaket

Neste morgen ble lege oppsøkt. Legen kontaktet spesialist i Skien, og gutten ble straks sendt til akuttmottaket der. Undersøkelser viste at den ene testikkelen var blitt slått opp til oppsiden av lysken, og operasjon var nødvendig. Ifølge moren ble gutten redd, gråt og hadde det vondt under forberedelsene til operasjon med narkose, men den gikk greit. Han ble utskrevet torsdag og får neppe varige skader, men må holde seg i ro foreløpig.

Moren synes situasjonen har vært og er vond og stressende, og er svært kritisk til skolen.

– Både skoleledelsen og barnevernet har sagt det vil være dumt å gå til avisa. Sønnen min har sikkert gjort noe galt han også, men han har blitt mobbet i to år. Jeg føler mobberne har sluppet unna hele tiden, mener moren.

Av hensyn til både sønnen og de andre involverte ønsker moren å være anonym i avisa.

KV har vært i kontakt med moren til en av de to andre guttene som var involvert i voldsepisoden, men hun vil ikke kommentere saken.

Artikkeltags