Markerte byggestart for Helleskolen

MARKERING: I går ble byggestart for ny skole på Helle markert av elever, rektor og avdelingsledere fra Årø og Skarbo skoler.

MARKERING: I går ble byggestart for ny skole på Helle markert av elever, rektor og avdelingsledere fra Årø og Skarbo skoler.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Rektor, avdelingsledere, byggeleder og elever fra 1. til 5. klasse fra både Årø og Skarbo skoler markerte byggestart for den nye skolen på Helle i går formiddag.

DEL

Nå gleder alle seg til å komme inn i den nye samlokaliserte skolen på Helle fra skoleåret 2009.

- Egentlig skulle vi ha lagt ned en grunnstein, men det var visst litt problematisk. Derfor setter vi heller opp en "grunnpostkasse" som vi skal henge inne i den nye skolen. "Grunnpostkassa" inneholder alle navnene på elevene som i dag går i 1. til 5. klasse på Årø og Skarbo skoler og som skal begynne på den nye skolen i 2009. Postkassa vil bli etterfylt med navnene på elevene som begynner på skolene i høst og 1. klassekullet som begynner på den nye skolen i 2009, når skolen står helt ferdig, sier rektor Anette Alstrup til KV.

Politisk kamp

Det har vært en lengre politisk kamp for å få vedtatt utbygging av en ny fellesskole for elevene på Helle. Enkelte partier ville ha utsatt byggestart da de mente den ville bli for dyr slik Kragerø kommunes økonomiske situasjon er i dag. Men et flertall av politikerne vedtok likevel at skolen skulle bygges parallelt med at Kragerø skolesenter gjennomgår en omfattende rehabilitering. Skoleprosjektene i Kragerø det kommende året vil koste flere hundre millioner kroner.

Hovedentreprenør for Helleskolen er entreprenørselskapet Kruse Smith, og under markeringen av byggestarten ble prosjektleder Ove Bottolfs overrakt en murerskje av rektor Alstrup. En murerskje som til og med var forgylt.

- Men den vil jeg ha tilbake når dere er ferdig med den, smilte rektoren.

Byggestart

Kruse Smith var i går i gang med å rigge til en brakkeby ved tomta der Helleskolen skal bygges. Men allerede til mandag blir det full byggeaktivitet på tomta til skolen. Da setter Kruse Smiths mannskap i gang med å sette opp forskallingsmurer i det som blir skolens kjelleretasje. Deretter kommer byggearbeidene til å gå slag i slag.

- Vi kommer nok til å følge med dere utover høsten, kunne rektor Alstrup love.

Skolebygget på Helle blir på ca. 3.000 kvadratmeter fordelt på to, delvis tre etasjer.

per. eckholdt[AT]kragero-blad.noArtikkeltags