– Jeg hadde en kjempetur, og det ikke minst takket være et særdeles trivelig møte med en hyggelig kar

Gratis kaffe: Roar Thorsen fikk en hyggelig opplevelse da han skulle på fisketur.FOTO: ROAR THORSEN

Gratis kaffe: Roar Thorsen fikk en hyggelig opplevelse da han skulle på fisketur.FOTO: ROAR THORSEN

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Kaffe er utvilsomt den norske folkedrikken framfor noen. Kommer du på besøk, eller får du besøk, ja, så er det over med kaffekjelen eller på med kaffetrakteren.

Personlig er jeg nok ikke den største kaffeelskeren, i hvert fall ikke i forhold til hun jeg er gift med. Men jo, jeg setter pris på en kopp kaffe i ny og ne. Og særlig hvis det følger med litt sjokolade eller annet søtlig snadder. Og så smaker kaffe veldig godt på tur. Det er vel da jeg setter aller størst pris på en kaffekopp.

Og det er nettopp tur i skogen jeg skal inn på nå. For på en av mine mange fisketurer hadde jeg en litt spesiell opplevelse med kaffe som en sentral ingrediens.

Jeg hadde kjørt et stykke med bilen med sykkelen på stativet bak. Framme ved en skogsvei med bom, var det så av med sykkelen og fortsette ferden videre innover på to hjul. På styret hadde jeg en slukstang og en fluestang, så det var ikke så vanskelig å se hva formålet med turen var.

Dette var et område uten salg av fiskekort, men heller ikke merket noe med privat eller fiske forbudt eller liknende oppslag. Det var et område med noen vann hvor det for så vidt var nokså vanlig å ta seg en fisketur.

Jeg hadde ikke kommet så langt innover skogsbilveien, før jeg hørte motordur. Litt etter kom bilen mot meg til syne. En pickup, en typisk grunneierbil. Han sakket farten og jeg skjønte at han kom til å stoppe. Jeg ble ikke direkte nervøs, men jeg ble unektelig litt spent på hva han ville komme til å si.

Grunneieren, stoppet, sveivet ned vinduet, og så heldigvis både blid og hyggelig ut. Og straks kom det;

– Det er kaffe på kanna oppe i svingen!

– Å, kaffe på kanna ...?

Jeg ble først veldig paff og overrasket, men måtte jo spørre hva det betydde.

– Jo, jeg har nettopp vært oppe ved gapahuken i svingen her oppe og kokt kaffe. Det er bare å forsyne seg når du kommer dit, sa han.

– Jo, ja, tusen takk for det, fikk jeg fram.

Og etter en liten prat om vær og vind og fisking, så dro han videre nedover.

Jeg fortsatte videre, og ganske riktig, litt lenger oppe lå gapahuken, og der inne hang det en kjele med rykende fersk kaffe.

Jeg fant meg en kopp, og tok meg en god kaffepause før jeg fortsatte.

Været var fint, og humøret ble enda noen hakk bedre etter dette. Så moro å møte folk som er så positive og hyggelige! Det var nesten ikke til å tro.

Om jeg fikk fisk denne dagen, husker jeg ikke helt, men det spilte uansett mindre rolle. Jeg hadde en kjempetur, og det ikke minst takket være et særdeles trivelig møte med en hyggelig kar.

Nå er jeg av den oppfatning at det stort sett burde fiskes mye mer i skogsvann rundt omkring, ettersom lite fisking lett fører til altfor mye fisk som blir småfallen og dårlig. Dette inspirerer ikke akkurat til mer fiskeaktivitet. Derfor burde det egentlig oppmuntres til å fiske, og det burde i større grad være fritt fram for alle som vil.

Nå kan en vel ikke akkurat forvente at grunneiere også skal stille opp med gratis kaffe for sportsfiskerne, men en særdeles hyggelig opplevelse var det i alle fall.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags