Drømmen om Myrkdalen

Pudder: Skisenteret utenfor Voss snør som regel ordentlig ned flere ganger i løpet av en vinter.

Pudder: Skisenteret utenfor Voss snør som regel ordentlig ned flere ganger i løpet av en vinter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Før hver vintersesong starter tenker jeg alltid «I år skal jeg reise til Myrkdalen». Foreløpig har det blitt med tanken, men bildene og videoene som legges ut i løpet av sesongen bidrar til at drømmen om skistedet på Vestlandet ikke helt vil forsvinne. Snøhullet en halvtime utenfor Voss får alltid rikelige mengder av det hvite fra oven, og tilbyr lett tilgjengelig løssnøkjøring i umiddelbar nærhet av heisen. Kombinasjonen av mye snø og lett tilgjengelig frikjøring trekker mye folk til tettstedet Myrkdalen, hvor det er 300 fastboende i ukedagene. I helgene tidobles ofte antallet innbyggere i bygda.

I nasjonal sammenheng er Myrkdalen et relativt nytt skisenter, som ble etablert så sent som i 2002. Såpass nytt er det at det ikke eksisterte da jeg studerte i Bergen fra 1999 til 2001. Da var nærmeste lekegrind for skihungrige bergensere Eikedalen eller Voss. Sistnevnte har nå fått navnet Voss Resort, og er et morsomt skisenter med terreng for de aller fleste. Hit hadde vi mange turer i studietiden, fortrinnsvis med toget rett fra Bergen sentrum til Voss.

Nå framstår Myrkdalen som det nye nummer en-stedet for bergenserne, og skibygda er bygget ut med både hytter, leiligheter og et hotell i løpet av de siste årene. I Skiguiden til Dagens Næringsliv, som ble gitt ut denne uka, havnet Myrkdalen på niendeplass i kåringen av Norges beste skisenter.

Mens jeg venter på turen til Myrkdalen, blir det i stedet regel lange skiturer med kamerater til de øvre delene av Telemark, hvor Raulandsfjell alpinsenter er en av favorittene. Det minste skisenteret på Rauland kan tilby bratt terreng og lett tilgang til løssnøkjøring, men gikk dessverre konkurs etter den snøfattige vintersesongen i fjor. Det er ennå ikke avklart om det blir drift der kommende vintersesong.

Enda bedre skikjøring er det på Haukelifjell skisenter på Vågslid, som er min personlige favoritt i Telemark. Her er det skikkelig alpine omgivelser, i et anlegg som delvis ligger over tregrensa. På Haukelifjell er det mulighet til å cruise på store områder utenfor løypene, og det er tillegg veldig god skogskjøring. Med begrenset antall skikjørere, blir det ikke den samme kampen om pudderet som det fort kan bli i for eksempel Røldal.

Nå i tida framover blir det en ekstra sjekk av værvarselet i fjellet, for å planlegge den første skituren med gode snøforhold. Så er det bare å håpe på at en av turene blir til Vestlandet i år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags