Båt på grunn – fører mistenkes for ruskjøring

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble igangsatt leteaksjon da føreren fortalte at det hadde vært en til om bord da en snekke gikk på grunn fredag morgen. Føreren innrømmet senere at kun han hadde vært om bord.

DEL

Politiet i Sør-Øst fikk klokka 08.30 melding om at en fritidsbåt hadde gått på grunn ved Fredøy, like nord for Seilerholmen i Sandefjordsfjorden. Nødetatene rykket ut til stedet, og Hovedredningssentralen (HRS) ble varslet.

Det var en snekke som hadde grunnstøtt nordøst på øya. Båten sto et godt stykke oppe på land.

– Det har blitt kjørt ut en båt med ambulansepersonell og politi mot stedet, forteller frilansfotograf Geir Eriksen 08.56.

Klokka 09.11 hadde politiet kontroll på personen i båten.

Satte i gang leteaksjon

Båtføreren meldte først at han hadde vært sammen med en annen i båten. Det førte til en leteaksjon, og Redningsskøyta, brannbåten og politiet iverksatte søk etter personen.

– Fører innrømmer nå at han var alene om bord. Alle søkeressurser er tilbakekalt, skriver HRS Sør-Norge på Twitter kl. 09.12.

SØK: Det ble igangsatt søk etter den andre personen som skulle ha vært i båten. Føreren innrømmet senere at det kun hadde vært han.

SØK: Det ble igangsatt søk etter den andre personen som skulle ha vært i båten. Føreren innrømmet senere at det kun hadde vært han. Foto:

Båtføreren i 50-årene er en lokal kjenning av politiet.

– Han fremsto beruset og mistenkes for ruskjøring. Han er fraktet til legevakt for å ta utvidet prøve, sier operasjonsleder Trond Egil Groth.

Groth forteller at mannen verken hadde forsikring eller avtale med Redningsskøyta, det er derfor uklart hvem som skal berge båten. Kystverket har overtatt saken, og Sandefjord kommune er varslet. Det er fare for at det kan komme utslipp fra båten.

RYKKET UT: Sandefjord Brannvesen rykket ut med brannbåten. Her står en av brannvesenets biler utenfor Kokeriet.

RYKKET UT: Sandefjord Brannvesen rykket ut med brannbåten. Her står en av brannvesenets biler utenfor Kokeriet. Foto:

Artikkeltags