KV vant pris

Artikkelen er over 4 år gammel

Kragerø Blad Vestmar vant åpen klasse under Telemark journalistlags prisfest fredag kveld.

DEL

KV ble hedret med diplom for spesialutgaven som ble gitt ut 5. mai i fjor, i forbindelse med markeringen av 70-årsjubileet for frigjøringen fra den tyske okkupasjonen under andre verdenskrig.

Utgaven inneholdt mange artikler fra okkupasjonsårene og fra frigjøringsdagene i Vestmar-distriktet, og hele avisa ble i all hovedsak trykket i sort/hvitt.

- Viktig dokumentasjon

- Åpen klasse er adressen for det uforutsigbare, de skjeve, ekperimentelle, det sjangeroverskridende, skriver Journalistlagets jury.

KV vant prisen i åpen klasse i konkurranse med 19 andre bidrag.

- Juryen fester seg ved et viktig og stort stykke lokalhistorisk dokumentasjon, gjort lett tilgjengelig – og ganske sikkert tatt vel vare på av befolkningen i utgiver- og nabokommunene.  Bidraget er et respektabelt og seriøst redaksjonelt løft som viser at avisen tar sitt samfunnsoppdrag og lokalhistoriske ansvar på alvor, skriver juryen i sin begrunnelse for pristildelingen.

Hele KVs redaksjon bidro med artikler til spesialutgaven, men det var journalist Jimmy Åsen som sto for størsteparten av det redaksjonelle innholdet.

- KV er heldig som har en som Jimmy Åsen i redaksjonen, som har et brennende engasjement og enorm kunnskap om lokalhistorie, sier redaktør Espen Solberg Nilsen.

Hovedprisen under prisutdelingen - Journalistprisen 2015 - ble vunnet av NRK Telemark, for deres saker om Telemark fylkeskommunes bruk av konsulentfirmaet First House.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken