Det viser de offisielle opplagstallene fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL), som ble lagt fram onsdag.

MBL-oversikten viser at KV har økt med 143 abonnenter i løpet av 2017. Det totale antallet KV-abonnenter var ved utgangen av fjoråret 4320.

Også i 2016 hadde KV en positiv opplagsutvikling.

– Det er veldig hyggelig for oss som jobber hver dag for å lage en best mulig lokalavis for Vestmar-distriktet, at veldig mange fortsetter å fornye sine abonnementer – samtidig som vi får nye abonnenter inn. Det tar vi som et tydelig tegn på at KV oppleves som relevant for våre lesere, sier redaktør Espen Solberg Nilsen.

Flere digitale

Som de fleste andre aviser landet rundt, opplever KV at antallet abonnenter på papiravisa går noe ned, samtidig som antallet rene digitale abonnenter øker.

– I tillegg ser vi at stadig flere av våre papirabonnenter aktiverer tilgangen til våre digitale løsninger, som jo allerede er inkludert i abonnementet på papiravisa, sier Solberg Nilsen.

Les også

KV ble opplagsvinner i Telemark

 

– Papiravisa er fortsatt vårt viktigste produkt, både når det gjelder antall abonnenter og annonseinntekter. Men i løpet av det siste drøye året har KV gjort en kraftig digital satsing, som vi ser at leserne våre setter pris på. Antallet lesere som bruker nettsiden vår har økt betraktelig, og vi ser at hver enkelt leser flere saker når de først er innom, forteller KV-redaktøren.

Oppfordrer folk til å aktivere seg

Han oppfordrer samtidig dem som ikke har aktivert tilgangen til KVs «pluss-saker» og e-avis, til å gjøre dette via KVs nettside.

– De som ikke har aktivert denne tilgangen går rett og slett glipp av mye av den journalistikken vi produserer. Det gjelder blant annet bildeserier og videoklipp, og løpende nyhetsdekning når det skjer hendelser. Det tar deg bare ett minutts tid å registrere deg på KV.no, så har du tilgang til alt. Får du problemer med registreringen, så må du gjerne ta turen innom våre nye lokaler i Bryggasenteret, så skal vi hjelpe deg, sier Solberg Nilsen.