Gå til sidens hovedinnhold

Stjernekomponisten fra Kragerø har laget musikken til serien denne gjengen spiller i

Artikkelen er over 3 år gammel

Med årene har CV-en til filmmusikkomponist Magnus Beite blitt lang. Nå har han laget musikken til NRK-serien Monster.

Mannen bak musikken til en rekke storfilmer, reklamer og serier er fra Kragerø. Magnus Beite er i dag bosatt på Lillehammer, og kan skilte med en lang CV. Blant annet har han laget musikken for storfilmer som Fritt Vilt, Bølgen, Børning og Ragnarok.

Ny norsk serie

Beite er utdannet filmmusikkomponist ved University of Southern California (OSC). I tillegg jobber han også med låtskriving og musikkproduksjon. Nå er Beite aktuell med en ny norsk serie. NRK-serien Monster hadde premiere 9. oktober, og det er Beite som er mannen bak musikken i serien.

I tillegg til å skrive filmmusikk har Beite bidratt på låter for flere internasjonale stjerner. Kjente navn som Ne-Yo, Mary J. Blige, Jessica Simpson og Espen Lind er bare noen av er bare noen av de Beite har jobbet med løpet av årene. For låten «Closer», framført av Ne-Yo, vant Beite prisen for «mest spilte låt på radio» under den amerikanske prisutdelingen Pop Music Awards i 2008.

Glad i action

I forbindelse med filmen Børning, uttalte Beite til Oppland Arbeiderblad at han liker filmer med høyt tempo.

– Jeg er glad i filmer med høyt tempo, store bilder og fet lyd og musikk, sa Beite til avisa i forbindelse med filmen Børning.

Det har ikke lykkes KV å komme i kontakt med Magnus Beite.

 

Kommentarer til denne saken