Denne kulturskolen går mot trenden på landsbasis

Piano: 10 år gamle Cato Morgan Bakke er en av til sammen 56 pianoelever ved kulturskolen. Her er han sammen med pianolærer Anne-Grete Krogh.

Piano: 10 år gamle Cato Morgan Bakke er en av til sammen 56 pianoelever ved kulturskolen. Her er han sammen med pianolærer Anne-Grete Krogh.

Artikkelen er over 2 år gammel

Mens trenden på landsbasis er nedgang i antall elever, har Kragerø kulturskole en stor økning denne høsten. Cato (10) har gått på skolen i fire år.

DEL

– Vi har i dag 190 ordinære elever, i tillegg til kor, korps og barnehagebarn. Til sammenlikning hadde vi 159 på samme tidspunkt i fjor, sier rektor Thomas Moen.

Ifølge Moen går elevtallene ved mange av landets kulturskoler ned, mens i Kragerø går pila oppover.

– Vi har mange gode og varierte tilbud her, også er vi gode på å tilpasse undervisningen til elevene og legge til rette for deres behov og ønsker, sier han.

– Fengende

En av elevene ved Kragerø kulturskole, Cato Morgan Bakke (10), forteller at det er flere grunner til at han går på kulturskolen. Han har gått på skolen i fire år.

– Det er gøy å lære kule, kjente og fengende sanger, sier han.

Sammen med pianolærer Anne-Grethe Krogh tar han plass foran pianoet en gang i uka.

Cato er bare en av 56 pianoelever ved skolen. Elevene er i alderen fem til 18 år.

– Det er mange elever som har gått her i mange år. Det synes vi selvfølgelig er veldig hyggelig, men vi er også alltid glad for nye elever, sier rektoren.

Kulturskolen har imidlertid ikke bare hatt en økning denne høsten. Det er nå flere gutter en tidligere som har meldt seg på. I tillegg til tradisjonelle timer med for eksempel piano og gitar, har Kulturskolen denne høsten satt opp flere nye tilbud.

– Vi har startet klasser med låtskriving, torader og band, sier Moen.

Han tror kulturskolen i Kragerø er et populært tilbud på grunn av skolens varierte tilbud.

– Det er viktig at en kulturskole har en spennvidde. Her har vi alt fra hardingfele til rockeband og visuell kunst, sier Moen.

I dag er kapasiteten til kulturskolen nær sagt sprengt. Rektoren forteller at det er noen få plasser ledig på gitar, saksofon og klarinettimene.

– Ingen hvilepute

Rektoren mener at kulturskolen også bidrar til integrering og forebyggende arbeid i samfunnet. I tillegg tror han at en god kulturskole kan være en avgjørende faktor i forhold til tilflytting.

– Det er viktig med et godt tilbud for barn og unge, og vi har jobbet systematisk med å få det til, sier Moen.

Han understreker imidlertid at de alltid kan bli bedre, og at de alltid ønsker seg flere elever.

– Det faktum at vi har flere elever skal ikke være en hvilepute for oss. Vi har flere planer for framtiden, og noe av det innebærer å utvide med flere tilbud, og å kunne ta imot flere elever, sier Moen.

Av aktivitetene Moen ønsker å kunne tilby på kulturskolen i framtiden, er blant annet dans.

– Vi har ikke kunnet tilby dans ved kulturskolen på flere år, og det er et av tilbudene vi jobber med å få tilbake, sier rektoren.

Han understreker at de ikke ønsker å komme i veien for eksisterende tilbud.

– I dette tilfellet ønsker vi et samarbeid med Kragerø Danseskole, og vi skal ikke stå i veien for tilbud som allerede finnes, sier Moen.

Artikkeltags