Her blir det tryggere å komme seg til og fra skolen

Åpnet: Den nye gang- og sykkelstien ved Neslandstunet i Kroken ble åpnet torsdag. Her får ordfører i Drangedal, Tor Peder Lohne hjelp av Sigtru Nesland og noen av de fremmøtte barna.

Åpnet: Den nye gang- og sykkelstien ved Neslandstunet i Kroken ble åpnet torsdag. Her får ordfører i Drangedal, Tor Peder Lohne hjelp av Sigtru Nesland og noen av de fremmøtte barna. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag ble den nye gang- og sykkelstien ved Neslandstunet i Kroken. Store og små hadde møtt opp for å ta del i feiringen.

DEL

I flere år har engasjementet vært stort for å få bygget en gang- og sykkelsti der Kragerøbanen en gang gikk i Kroken.

– Det har vært et stort lokalt engasjement siden velforeningen startet i 2013, og vi har vært veldig aktive. Vi har også hatt et tett samarbeid med kommunen, sier leder i Neslandsvatn Vel, Sigtru Nesland.

Hun forteller at målet er lage sykkelsti helt ned til Kragerø. Strekningen som ble åpnet torsdag strekker seg 600 meter fra Neslandstunet mot «Dammen». Neste år starter arbeidet med å forlenge stien, og strekningen vil da bli om lag en kilometer.

– Det er mange som bruker stien allerede, sier Nesland.

Sikker skolevei

Mange hadde møtt opp da stien ble åpnet, og det var ordfører Tor Peder Lohne som fikk æren av å klippe snora. Lohne fikk imidlertid hjelp av noen av de frammøtte barna til å gjøre jobben.

– Dette er en stor dag. Drangedal skal være en trafikksikker kommune, og prosjekter som dette bidrar til det, sa han i sin tale.

Formålet med stien er å bedre trafikksikkerheten langs skoleveiene, men Lohne tror også at stien kommer til å bli flittig brukt av andre.

– I tillegg kommer veien til å bli brukt som en turvei, og det er positivt at vi får brukt den gamle jernbanetraseen, sier ordføreren til KV.

Han forteller at de er mange som har jobbet med prosjektet, og at lokalbefolkningen fortjener en stor takk.

– De har virkelig jobbet for dette. Det er flott å se hva de har klart å få til, og samtidig tror jeg det skaper optimisme i bygda, sier Lohne.

Tilrettelegging

Området hvor den gamle Kragerøbanen en gang gikk, tilhørte tidligere BaneNor.

– Vi har overtatt området vederlagsfritt, og er veldig fornøyde med det, sier seniorrådgiver i Drangedal kommune, Arne Ettestad.

Han forteller at de har fått tilskudd av Aksjon Skolevei for å lage sykkelstien. I tillegg ligger stien i nærheten av et statlig friområde, som kommunen har fått midler til å etablere av miljødepartementet.

– Vi jobber mye med å tilrettelegge for barn og unge. Det kommer vi til å jobbe videre med, sier Ettestad.

Artikkeltags